Ольга Саладуха попрощається зі спортом і проведе дитячі змагання

1416

22 січня для уславленої української стрибунки потрійним Ольги Саладухи стане особливим у житті. У цей день у Києві вона проведе дитячі змагання зі стрибків на Кубок «Білої пантери», а ще оголосить про завершення кар’єри.

«Ці змагання будуть присвячені дуже особливому дню мого життя, а саме завершенню спортивної кар’єри, – говорить Ольга Саладуха. – В день, коли буде важко стримати емоції та перегортати цю сторінку, сподіваюся на вашу присутність і підтримку».

Участь у Кубку «Білої пантери» візьмуть юнаки й дівчата 2007-2008 та 2009-2010 років народження. До програми ввійшли чотири дисципліни – потрійний стрибок, стрибки в довжину, у висоту та з жердиною. Відбудуться змагання у Києві в легкоатлетичному манежі за адресою пр. Павла Тичини, 18. Початок – об 11:00.

Шлях у спорті на міжнародній арені Ольга Саладуха почала з юнацького чемпіонату світу-1999, де посіла дев’яте місце. З того часу вона крок за кроком через юнацькі та юніорські змагання йшла до своєї мети. Вже у 2005-му учениця Анатолія Бойка стала другою на Всесвітній Універсіаді, а ще за рік зупинилася лише в кроці від п’єдесталу на чемпіонаті Європи.

У 2010 році Саладуха виграла своє перше золото на чемпіонаті Європи й двічі поспіль захищала цей титул – у 2012 та 2014 роках. У 2011-му вона виграла чемпіонат світу, а за два роки здобула бронзу. У 2012-му завоювала бронзову медаль Олімпійських ігор у Лондоні, яка, з огляду на обставини, була доржчою за золото. На чемпіонаті світу-2014 в приміщенні Саладуха здобула срібло, а роком раніше стояла на найвищій сходинці п’єдесталу чемпіонату Європи в приміщенні. Після надскладного періоду в кар’єрі Ольга знову гучно заявила про себе у 2019-му, коли виграла бронзу чемпіонату Європи в приміщенні та посіла п’яте місце на чемпіонаті світу, ставши там найкращою серед європейок.

Попередня статтяОпубліковано розклад і нормативи на юніорський чемпіонат світу-2022
Наступна статтяАндрій Атаманюк: відкриття 2021 року