Зі світу по нитці: новини багатоборства

943

Рекордсмен світу з десятиборства француз Кевін Майєр 14 лютого виступить на змаганнях Meeting de l’Eure, де візьме участь в окремих видах – з бігу на 60 метрів і зі стрибків у висоту.

Особисті рекорди Майєра в приміщенні становлять 6.85 с з бігу на 60 метрів і 2.10 м зі стрибків у висоту.

***

Срібна медалістка чемпіонату світу-2017 і бронзова призерка чемпіонату Європи-2018 німкеня Каролін Шефер цього року планує взяти участь як у чемпіонаті світу в Юджині, так і в домашньому чемпіонаті Європи в Мюнхені. На даний момент спортсменка, яка була сьомою на Олімпійських іграх у Токіо, задоволена ходом підготовки до сезону і вірить, що невелика перерва між чемпіонатами не стане для неї перешкодою.

Нагадаємо, чемпіонат світу в 2022 році відбудеться 15-24 липня, а чемпіонат Європи – 15-21 серпня й буде присвячений 50-річчю з часу проведення Олімпійських ігор у Мюнхені.

***

Бронзова медалістка чемпіонату світу-2019 Верена Майр у зимовому сезоні основною метою вбачає чемпіонат світу в приміщенні, який 18-20 березня відбудеться в Белграді. У той же час її співвітчизниця Івона Дадіч не виступатиме в столиці Сербії, як і не планує змагатися з п’ятиборства цього року загалом.

Майр на шляху до Белграду проведе тренувальний збір на Тенеріфе.

***

Надін Брурсен з Нідерландів готується в травні вперше стати мамою. При цьому багатоборка сповнена рішучості після народження дитини повернутися на міжнародну арену, а її метою буде виступ на Олімпійських іграх-2024 в Парижі.

Найуспішнішим у кар’єрі голландки був 2014 рік, коли вона виграла чемпіонат світу в приміщенні з національним рекордом з п’ятиборства (4830 очок) і завоювала срібло чемпіонату Європи. Натомість 2021-й виявився менш вдалим: на чемпіонаті Європи в приміщенні вона посіла десяте місце, а на Олімпійських іграх у Токіо достроково припинила змагання.

За матеріалами EME News і світових ЗМІ

Попередня статтяАндрій Атаманюк: відкриття 2021 року
Наступна статтяУкраїнський сезон відкрився «Різдвяними стартами» в Києві