Гладійчук перемагає, Левченко й Проценко – в кроці від трійки

4785
Фото (с)Alexander Hassenstein/Getty Images for European Athletics

Стрибунка з жердиною Яна Гладійчук повторила свій найкращий результат сезону (4.40 м) й перемогла з ним на міжнародних змаганнях в Ерфурті, 1 лютого. Нагадаємо, перед цим атлетка, яка зараз тренується у В’ячеслава Калініченка, виграла командний чемпіонат України в приміщенні.

***

Юлія Левченко й Андрій Проценко посіли четверті місця на міжнародних змаганнях зі стрибків у висоту в італійському місті Удіне (2 лютого). При цьому обоє лише за спробами поступилися суперникам, які стали третіми.

Левченко, як і словенка Ліа Апостоловскі, з першої спроби подолала 1.86 м, проте припустилася однієї помилки на 1.84 й за цим показником стала четвертою. Перемогла болгарка Мірела Демірева (1.90 м). Фінка Елла Юнніла друга (1.88 м).

Проценко на початку сезону з другої спроби подолав 2.20 м. З першої з цією висотою впорався кубинець Луїс Заяс і посів третє місце. З найкращим результатом сезону в світі переміг Ілля Іванюк, який через дискваліфікацію його федерації продовжує виступати в статусі нейтрального атлета (2.29 м). Бельгієць Томас Кармой другий (2.23 м).

***

Наприкінці січня стрибунка у висоту Юлія Чумаченко виграла два міжнародні турніри в Чехії – в Кладно (1.86 м) і Негвіздах (1.87 м).

Попередня статтяНАДЦ тимчасово відсторонив двох українських легкоатлетів
Наступна статтяДанило Даниленко долає 47-секундний рубіж в Остраві й фінішує у першій трійці