Українські легкоатлети виграли шість медалей юніорського чемпіонату ABAF у приміщенні

1208
Фото зі сторінки Віталія Тарнакіна у соціальних мережах.

12 лютого в Белграді відбувся юніорський чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) з легкої атлетики в приміщенні. Українська комнда виграла в столиці Сербії дві золоті, дві срібні й дві бронзові медалі й з цим показником стала п’ятою в медальній таблиці.

Олександр Айко з першої спроби захопив лідерство в секторі для потрійного стрибка, приземлившись на позначці 14.98 м. Вже в наступній румун Разван Нічоара (15.06 м) посунув українця на друге місце, але нашого атлета такий хід подій лише підштовхнув до вищих результатів.

Айко повернув лідерство, стрибнувши на 15.18 м і вже не відпустив його до завершення змагань. Більше того, він ще двічі поліпшував результати й зрештою завершив чемпіонат стрибком на 15.50 м, що на сім сантиметрів далі його особистого рекорду, встановленого минулого року в Софії.

Другим так і залишився Нічоара. Один сантиметр йому програв Джордан Ліндінгер-Асамоа. Ще один українець Микита Нарольський четвертий (14.86 м).

У змаганнях з потрійного стрибка серед юніорок Альона Часс до заключної спроби посідала третю сходинку, проте у вирішальний момент зуміла зібратися й таки вирвати перемогу – 13.07 м. Позаду, зокрема, залишилися гречанка Сотіріа Рапті (13.01 м) і Юліана Дабіджа з Молдови (12.86 м).

Уляна Рачинська понад дві секунди скинула з особистого рекорду, що дозволило їй упевнено виграти срібло з бігу на 1500 метрів (4:27.13 хв). Швидшою була лише румунка Таліда Сфаргіу (4:24.77 хв). А от слідом за Рачинською і також з особистим рекордом фінішувала ще одна наша співвітчизниця Юлія Петрик (4:28.55 хв).

Марина Ковтунова з першої спроби подолала 1.83 м, повторила особистий рекорд і стала срібною призеркою зі стрибків у висоту. Стільки ж підкорилося й сербці Зорані Рокавеч, проте лише з третьої спроби. Вона третя. Перемогла інша сербка – Анґеліна Топіч (1.86 м). Ще одна українка Вероніка Крамаренко четверта (1.77 м).

Олександр Сосновенко, пробіши в першому колі 60 метрів за 6.97 с, кваліфікувався до фіналу, де не лише поліпшив час, а й зумів фінішувати третім – 6.86. с. Переміг словенець Аней Чурін Прапротнік (6.78 с).

Діана Гончаренко фінішувала сьомою з бігу на 60 метрів (7.76 с). Зазначимо, що у першому колі українці вдалося пробігти на чотири сотих швидше. Гречанка Полинікі Еммануліду лише на тисячні долі секунди випередила словенку Люсію Потнік і перемогла (7.49 с). Ірина Бобровська подолала дистанцію за 7.95 с, чого забракло для виходу до вирішальної стадії змагань. Вона 11-та.

Нікіта Маслюк став шостим зі стрибків у довжину (7.29 м). У змаганнях юніорок Аліна Лістунова була десятою (5.56 м), а Валерія Мухоброд – 13-ю (5.52 м).

Назар Степанов за підсумком двох забігів на 60 метрів з бар’єрами посів дев’яте місце (8.48 с), а Анісія Лочман у змаганнях юніорок була десятою (8.72 с).

Всі результати юніорського чемпіонату Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій з легкої атлетики в приміщенні ТУТ.