Українка Валерія Шоломіцька – четверта на командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби

1001
Фото надане Оленою Борисюк

На старт командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби атлетки вийшли з прапором України. Програму змагань розпочинали юніорки дистанцією 10 км. Саме на ній виступала і єдина представниця України – Валерія Шоломіцька.

Нагадаємо, українська команда, яка мала брати участь у чемпіонаті, повернулася додому зі збору в Анталії 23 лютого. Натомість у Валерії він був запланований довшим і саме звідти вона мала летіти в Оман.

Для учениці Олени Борисюк цей рік є першим у юніорській категорії. Хоча в змаганнях U20 вона брала участь і в 2021-му, коли стала четвертою на чемпіонаті світу U20 та шостою на чемпіонаті Європи U20.

У Маскаті Шоломіцька з перших метрів дистанції трималася серед лідерів. До сьомого кілометру вона продовжувала утримувати позицію, проте за три кілометри до фінішу китаянки Юньянь Цзянь, яка в підсумку перемогла (47.48 хв), і Цзинянь Цзян, яка стала другою (48.03 хв), та фінка Гета Веіккола (бронза, 48.11 хв) пішли вперед. Шоломіцька й австралійка Олівія Сандері не змогли підтримати темп суперниць, проте Валерія боролася до останнього метру дистанції і таки змогла фінішувати четвертою (48.53 хв).

Упродовж дня Валерія Шоломіцька разом з тренеркою Оленою Борисюк запишуть коментар, яким ми поділимося з вами на сайті ФЛАУ.