Михайло Кохан – переможець Кубка Європи з метань

1569

“Ми сильна країна! Ми переможемо! Все буде Україна! Дякуємо кожному за підтримку. Перемогою є вже те, що ми сьогодні тут, що ми представляємо Україну на Кубку Європи. Дякуємо Європейській легкій атлетиці за цей шанс і нашій Федерації легкої атлетики України. Разом ми непереможні!” – написала на своїй сторінці в соціальних мережах Альона Шуть.

Попри всі труднощі, викликані війною, українська команда все ж була представлена на Кубку Європи з метань. Зараз це особливо важливо, адже спортсмени є голосом нашої країни для всього світу. Вони розповідають про героїзм української армії і всього народу та про ті жахи, які творить Росія з допомогою Білорусі на українських землях.

У підготовці до змагань ФЛАУ дуже допомогла Федерації легкої атлетики Польщі, про що ми розповідали у попередньому матеріалі. А з організацією поїздки – Європейська легка атлетика.

Вже сама участь української команди в Кубку Європи з метань є перемогою, проте завдяки Михайлу Кохану Україна здобула ще й спортивну звитягу. Фіналіст Олімпійських ігор підтвердив статус фаворита змагань з метання молота серед молоді. Навіть злива й усі наслідки, які вона потягнула за собою, не зупинили Михайла на шляху до золота. У найкращій зі спроб син і учень Сергія Кохана відправив молот на недосяжні для суперників 74.59 м.

Роман Кокошко виграв змагання зі штовхання ядра в групі В, встановивши особистий рекорд – 20.49 м. За підсумками виступів обох груп його результат був четвертим. Переміг з рекордом Кубків Європи італієць Зейн Вейр – 21.99 м.

Дар’я Гаркуша з результатом 51.19 м замкнула першу вісімку у змаганнях з метання диска серед молоді.

У змаганнях з метання молота серед жінок Ірина Климець посіла 11-те місце (66.28 м), а Альона Шуть – 13-те (64.43 м). Перемогла француженка Александра Таверньє (70.13 м). Олена Хамаза стала 11-ю серед молоді (58.59 м).

З усіма результатами змагань можна ознайомитися на сайті Європейської легкої атлетики.

Попередня статтяУкраїнська команда виступить на Кубку Європи з метань і чемпіонаті світу з легкої атлетики в приміщенні
Наступна статтяЗвернення генеральної секретарки ФЛАУ Іоланти Хропач