Юлія Лобан – десята на дебютному для себе чемпіонаті світу в приміщенні

875

Українка Юлія Лобан посіла десяте місце з п’ятиборства на дебютному для себе чемпіонаті світу з легкої атлетики в приміщенні, який 18 березня почався в Белграді. За сумою п’яти видів програми вона набрала 4192 очка, до ранкових результатів додавши 5.71 м зі стрибків у довжину та 2:23.64 хв з бігу на 800 метрів.

Чемпіонкою світу з п’ятиборства в приміщенні стала бельгійка Нур Відтс (4929 очок). Полька Адріанна Сулек (4851) та американка Кенделл Вільямс (4860) виграли срібло й бронзу відповідно. Зазначимо також, що американка Чері Гоукінс, яка зробила три заступи в секторі для стрибків у довжину, та британка Катаріна Джонсон-Томпсон достроково припинили змагання.

Фото (с) Maja Hitij/Getty Images for World Athletics

Швейцарка Муджінга Камбунджі, стартуючи по крайній доріжці, перемогла з бігу на 60 метрів з найкращим результатом сезону в світі (6.96 с). Світовий топ-лист сезону очолив також грек Малтіадіс Тентоглу (8.55 м), який виграв золото зі стрибків у довжину. А на другу сходинку в заключній спробі піднявся швед Тобіас Монтлер (8.38 м).

WL показала й переможниця зі штовхання ядра португалка Ауріол Донгмо (20.43 м), а срібна медалістка Чейс Ілі зі США встановила рекорд Північної Америки в приміщенні (20.21 м).

Чемпіонкою світу в приміщенні з бігу на 3000 метрів стала ефіопка Лемлем Гайлу (8:41.82 хв).

З усіма результатами чемпіонату можна ознайомитися ТУТ.

Попередня статтяУ Белграді стартував чемпіонат світу з легкої атлетики в приміщенні
Наступна статтяРозклад виступу українок на чемпіонаті світу з легкої атлетики в приміщенні: день 2