У Белграді стартував чемпіонат світу з легкої атлетики в приміщенні

1820
Фото (с)Getty Images for World Athletics

У Белграді почався чемпіонат світу з легкої атлетики в приміщенні. Українка Юлія Лобан після трьох видів п’ятиборства посідає десяте місце (2655 очок).

Лобан почала змагання з результату 8.61 с з бігу на 60 метрів з бар’єрами, стрибнула у висоту на 1.74 м і штовхнула ядро на 13.48 м. У вечірній частині програми п’ятиборки змагатимуться зі стрибків у довжину та бігу на 800 метрів. Після трьох видів лідирує бельгійка Нур Відтс (2907 очок). Полька Адріанна Сулек йде другою (2895). Американка Чері Гоукінс зі США ще в дев’яти очках позаду.

У ранковій частині першого дня розіграли один комплект медалей. Чемпіоном світу в приміщенні з потрійного стрибка з найкращим результатом сезону в світі став кубинець Лазаро Мартінес (17.64 м). Срібло виграв його колишній співвітчизник Педро Піччардо, який зараз представляє Португалію і встановив у Белграді національний рекорд цієї країни в приміщенні (17.46 м). Американців Дональда Скотта і Вілла Клея розділили лише два сантиметри. Скотт виграв бронзу (17.21 м), а Клей став четвертим (17.19 м).

Також у ранковій частині програми було встановлено один рекорд континенту. Його авторкою стала Зое Гоббз з Нової Зеландії, яка подолала 60 метрів за 7.13 с.

Попередня статтяРозклад виступу українок на чемпіонаті світу з легкої атлетики в приміщенні: день 1
Наступна статтяЮлія Лобан – десята на дебютному для себе чемпіонаті світу в приміщенні