Звернення ФЛАУ до організаторів півмарафону у Флоренції

1069

Федерація легкої атлетики України продовжує утримувати жорстку позицію щодо неприпустимості участі спортсменів з країн-агресорів – Росії та Білорусі – в будь-яких міжнародних змаганнях. Нас підтримали Світова та Європейська легка атлетика, організаційний комітет чемпіонату Європи-2022 в Мюнхені, організатори “Діамантової ліги”, низка міжнародних федерацій легкої атлетики. Проте днями на сторінці півмарафону у Флоренції з’явилося оголошення, в якому організатори закликають спортсменів з Росії і України бігти разом заради миру.

Офіс ФЛАУ та Комітет атлетів ФЛАУ, як і бігова спільнота України, вже звернулися з відповідним листом до організаторів півмарафону.

“Ми, як і ви, прагнемо миру. Проте наразі в Україні війна, яку розпочала Росія за підтримки Білорусі. Українські легкоатлети замість тренувань зі зброєю в руках захищають Україну, а їхні жінки й діти переховуються у бомбосховищах або були змушені залишити свої домівки.

Росія бореться вже не з українською армією. Зрозумівши, що наша армія сильніша й що нас не перемогти як націю, вони зрівнюють з землею нашу країну, наносячи один за одним удари по мирному населенню, руйнуючи житлові будинки, лікарні й пам’ятки архітектури. Й таку політику Володимира Путіна підтримує більше 70 відсотків росіян, серед яких багато спортсменів.

Ми вважаємо неприпустимим виступ на одному старті атлетів з України, Росії та Білорусі. Ми звертаємося до вас з проханням зробити те, що вже зробила низка спортивних організацій, включно зі Світовою та Європейською легкою атлетикою, організаційним комітетом чемпіонату Європи-2022 та “Діамантовою лігою”. А саме відсторонити від участі в змаганнях атлетів з країн-агресорів – Росії та Білорусі”, – йдеться у листі.

Звернення з проханням вплинути на організаторів та підтримати Україну також було відправлене Комітетом атлетів ФЛАУ до італійської федерації легкої атлетики.