ФЛАУ виступить з клопотанням про позбавлення почесних звань і державних нагород трьох колишніх українців

1985
Фото з сайту censor.net

Виконком ФЛАУ ухвалив рішення звернутися до Міністерства молоді та спорту України з клопотанням про позбавлення державних нагород України та почесних звань трьох колишніх українських атлетів і тренерів, а саме: Юрченка Дениса Сергійовича, Козлова Миколу Яковича та Клевакіну Тетяну Борисівну.

Денису Юрченку в 2008 році було вручено Орден “За мужність” ІІІ ступеня. Того ж року Миколі Козлову й Тетяні Клевакіній присвоїли звання “Заслужений працівник фізичної культури і спорту України”.

Денис Юрченко – колишній спортсмен національної збірної команди України з легкої атлетики, який з початку вторгнення Росії в Україну в 2014 році публічно й активно підтримує так звану ДНР та дії РФ щодо анексії територій України, бере активну участь в урочистих заходах під прапорами так званої ДНР і РФ на тимчасово окупованій території Донецької області та в організації цих подій.

Микола Козлов свого часу був тренером Дениса Юрченка. На сьогодні він є членом суддівської колегії з легкої атлетики так званої ДНР. Публічно й активно підтримує так звану ДНР та дії РФ щодо анексії територій України, бере активну участь в урочистих заходах, організації і проведенні спортивних заходів під прапорами так званої ДНР та РФ, веде активну антиукраїнську пропагандистську діяльність серед юних спортсменів на тимчасово окупованій території Донецької області та активну агітацію спортсменів для виступу на змаганнях на території РФ.

Тетяна Клевакіна – колишня старша тренерка збірної команди Донецької області з легкої атлетики. Наразі вона обіймає посаду віцепрезидентки Федерації легкої атлетики так званої ДНР. Публічно й активно підтримує так звану ДНР та дії РФ щодо анексії територій України, бере активну участь в урочистих заходах, організації і проведенні спортивних заходів під прапорами так званої ДНР та РФ, веде активну антиукраїнську пропагандистську роботу серед юних спортсменів на тимчасово окупованій території Донецької області.