Затверджено зміни до критеріїв та умов відбору для участі в міжнародних офіційних змаганнях

2209
Фото (с)Дмитро Вакулка/ФЛАУ

Виконком ФЛАУ затвердив зміни до критеріїв та умов відбору до складу національної збірної команди України з легкої атлетики для участі в офіційних міжнародних змаганнях 2022 року.

Необхідність внесення змін була викликана існуючими під час військового стану обставинами.

Так, до критеріїв та умов відбору до складу національної збірної команди України з легкої атлетики для участі в офіційних міжнародних змаганнях 2022 року до загальних положень (ст. 1) було додано такий пункт:

“п.8. В окремих особливих випадках, викликаних надзвичайними обставинами (наприклад, під час дії на території України військового стану або інших обставин, які не дозволяють виконання Критеріїв відбору та/або проведення окремих відбіркових змагань), у дію вступають Альтернативні особливі критерії та умови відбору до складу національної збірної команди України з легкої атлетики для участі в офіційних міжнародних змаганнях”.

Альтернативні особливі критерії та умови відбору до складу національної збірної команди України з легкої атлетики для участі в офіційних міжнародних змаганнях

Альтернативні особливі критерії та умови відбору до складу національної збірної команди України з легкої атлетики для участі в офіційних міжнародних змаганнях (далі – особливі умови відбору) вступають у дію в окремих особливих випадках, викликаних надзвичайними обставинами (наприклад, під час дії на території України військового стану або інших обставин, які не дозволяють виконання Критеріїв відбору та/або проведення окремих відбіркових змагань). 

  1. Кількісний склад офіційних делегацій національної збірної команди України з легкої атлетики для участі в офіційних міжнародних змаганнях (далі – кількісний склад) визначається відповідно до поточних фінансових можливостей ГС “ФЛАУ” на момент його затвердження, фінансових, організаційних та інших умов участі національної збірної команди України в цих змаганнях, а також з урахуванням усіх існуючих особливих обставин.
  2. До персонального складу офіційних делегацій національної збірної команди України з легкої атлетики для участі в офіційних міжнародних змаганнях (далі – персональний склад) можуть бути включені лише чинні члени ГС «Федерація легкої атлетики України» (далі –  ФЛАУ).
  3. До числа кандидатів до персонального складу можуть бути включені спортсмени, які виконали міжнародні умови відбору або отримали персональне запрошення для участі в цих змаганнях від відповідних міжнародних федерацій легкої атлетики (далі – міжнародні федерації) або організаційних комітетів цих змагань (далі – оргкомітети).
  4. Головна тренерська рада штатної команди національної збірної команди України з легкої атлетики (далі – ГТР ФЛАУ) подає на затвердження Виконкому ФЛАУ проєкт персонального складу, сформований у відповідності до умов командного керівництва та/або інших регламентних документів від міжнародних федерацій та оргкомітетів з числа спортсменів, які відповідають вимогам п. 2 та п. 3 цих Критеріїв, керуючись при цьому наступними принципами та положеннями:

– спортсмени, які на момент затвердження персонального складу займають 1-8 місця у світовому рейтингу World Athletics або 1-8 місця у ТОП-листі відповідної міжнародної федерації поточного або попереднього року у відповідних видах програми, пропонуються до складу в першу чергу;

– спортсмени, які виконали умови Критеріїв відбору до вступу в дію особливих умов відбору, пропонуються до складу в наступну чергу;

– далі для участі в кожному виді програми пропонуються спортсмени з урахуванням їх поточних позицій у ТОП-листі відповідної міжнародної федерації поточного та/або попереднього року у відповідних видах програми, а також абсолютних найкращих результатів спортсменів упродовж відбіркового періоду, який визначено міжнародною федерацією;

– від кожного спортсмена, який розглядається до персонального складу, в разі необхідності, ГТР ФЛАУ може запитати будь-яке вагоме підтвердження його високого або достатнього ступеня готовності до виступу в цих змаганнях (протоколи останніх змагань, матеріали відеозйомки або зафіксовані належним чином показники з останніх контрольних тренувань, тощо);

  1. Виконком ФЛАУ, за поданням ГТР, розглядає проєкт персонального складу й затверджує його.
  2. З затвердженого персонального складу можливе виключення спортсмена, за окремим рішенням Виконкому ФЛАУ, у разі медичних або інших об’єктивних протипоказань до виступу у змаганнях для цього спортсмена.
Попередня статтяПотрібна допомога Юрію Тумасову!
Наступна статтяФЛАУ виступить з клопотанням про позбавлення почесних звань і державних нагород трьох колишніх українців