Презентацією ФЛАУ завершилося засідання Ради Європейської легкої атлетики

951

Презентацією Федерації легкої атлетики України 8 травня завершилося засідання Ради Європейської легкої атлетики в Мюнхені. Її планували й раніше, проте через повномасштабне вторгнення Росії в Україні 24 лютого й війну, яка триває до сьогодні, акцент довелося радикально змінити.

Українську делегацію в Мюнхені представляли в.о. президента ФЛАУ Євген Пронін, почесна віцепрезидентка ФЛАУ Ольга Саладуха та генеральна секретарка ФЛАУ Іоланта Хропач.

“Перш за все хочу подякувати президенту Європейської легкої атлетики Доброміру Карамарінову, Європейській легкій атлетиці та президентам національних федерацій, які до неї входять. 24 лютого мій телефон розривався від дзвінків зі словами підтримки, – сказав під час виступу в.о. президента ФЛАУ Євген Пронін. – Спочатку ми думали відмовитися від участі українських спортсменів у всіх міжнародних змаганнях, проте через три дні провели зустріч в режимі онлайн з усіма лідерами української легкої атлетики й вирішили, що гімн України має звучати, а прапор підніматися в різних куточках світу.

Після того наші спортсмени взяли участь у командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби, чемпіонату світу з легкої атлетики в приміщенні та Кубку Європи з метань. Ці змагання показали, що таке рішення було правильним.

Зараз понад 250 легкоатлетів перебувають за кордон. З багатьма з ним також їхні родини. Хочу подякувати президенту Європейської легкої атлетики Доброміру Карамарінову за підтримку та моїй команді за їхню важку працю”.

“Хочу віддати належне українській федерації за її рішучість у подоланні викликів на шляху до збереження спорту, й це попри всі трагічні події, які переживає їхня країна, – говорить Добромір Карамарінов. – У Мюнхені вони обговорювали також планування й подальші дії, попри всі обмеження, з якими їм доведеться боротися через вторгнення, й це демонструє лідерство найвищого рівня й повинно надихнути всіх, хто займається легкою атлетикою не лише в Україні, а й у всій Європі та світі, показати незламний дух і цінності нашого виду спорту.

Європейська легка атлетика й надалі підтримуватиме українських спортсменів і українців. Наш тренувальний табір у Болгарії продовжить свою роботу з метою допомогти атлетам підготуватися до літніх змагань. І це лише один невеликий внесок, який ми робимо”.

Крім тієї неоціненої підтримки, яку Європейська легка атлетика надає Україні зараз, вона також пообіцяла посприяти у відбудові легкої атлетики України та її інфраструктури після завершення війни.

Також Федерацією легкої атлетики України було досягнуто низки домовленностей про фінансову та іншу допомогу в розміщенні українських легкоатлетів ще в кількох країнах.

“Загалом, допомогу запропонували всі президенти європейських федерацій. А також обговорили створення європейського фонду допомоги України”, – додав Євген Пронін.

За матеріалами Європейської легкої атлетики та ФЛАУ

Попередня статтяВсі троє українців – у призових трійках на змаганнях у Найробі
Наступна статтяПеремога Атаманюка в День народження та золоті виступи українців у Русе й Пловдиві