Анна Луньова перемагає у Лансі, Юлія Лобан завершує змагання в Ґьотцісі, а юна Поліна Степанченко продовжує підкорювати висоти в Німеччини

1345

28 травня французьке місто Ланс приймало легкоатлетичний турнір, участь у якому взяли сім українок.

Наші атлетки оформили переможний дубль у змаганнях зі стрибків у довжину. Анна Луньова виграла турнір з результатом 6.24 м, а Александра Нестеренко була другою (5.68 м).

Ще п’ять українок виступали зі стрибків з жердиною. Тетяна Гамора з результатом 3.62 м посіла друге місце. Катерина Кушик і Марія Ященко злетіли на 3.42 м, проте за спробами Кушик стала третьою, а Ященко – четвертою. Слідом за ними розташувалася Янна Дудніченко (3.22 м). Антоніна Терещенко цього разу не впоралася зі стартовою висотою.

Результати змагань у Лансі

***

Майбутня зірочка зі стрибків з жердиною з Харкова Поліна Степанченко через війну також була змушена залишити рідне місто. В Україні залишився її тренер Володимир Бубнов. Наразі атлетка 2008 року народження тренується в Німеччині у Лешека Кліма й виступає за клуб “Байєр 04”.

29 травня Степанченко взяла участь у турнірі Touch the Clouds Festival 2022. Змагання відбувалися під дощем й судді достроково припинили їх. Сталося це після того, як українка подолала 3.42 м – результат, з яким вона перемогла у віковій категорії U16. 

До цього Поліна Степанченко взяла участь уже в трьох турнірах у Німеччині серед атлеток віком до 18 років – і у всіх них перемогла. А свої особисті рекорди довела до позначки 3.50 м.

***

Юлія Лобан з сумою 5837 очок посіла 17-те місце на міжнародних змаганнях з багатоборства у Ґьотцісі. Другий день змагань з семиборства вона почала з 5.59 м зістрибків у довжину. Після цього метнула спис на 45.13 м і пробігла 800 метрів за 2:22.01 хв.

Переможницею змагань з семиборства стала Анук Феттер з Нідерландів (6693 очка). Лідерка після першого дня змагань Адріанна Сулек з Польщі друга (6429 очок).

Десятиборство виграв канадієць Деміан Ворнер (8797 очок).

Результати семиборства

Результати десятиборства