Марина Бех-Романчук перемогла на етапі “Діамантової ліги” в Римі

1618
Фото (с)@matthewquine / Wanda Diamond League Twitter

Українка Марина Бех-Романчук стала переможницею зі змагань у довжину на етапі “Діамантової ліги” в Римі. Перше місце українці приніс стрибок на 6.85 м. Олімпійська чемпіонка німкеня Малайка Міхамбо друга (6.79 м). У двох сантиметрах від неї американка Каніша Бьоркс.

“Сьогодні було складно. У мене були певні проблеми з лівою ногою, а також з розбігом. Відчувала дискомфорт після змагань у Бірмінгемі й тому тренувалася в дещо полегшеному режимі. Але впродовж змагань зі спроби до спроби мені все вдавалося краще й краще.

Вже завтра я їду до Іннсбрука, де змагатимуся в суботу. А останні два тижні я залишалася в Італії з Федеріко Росса.

Я з України й стрибки у довжину – це моя мотивація. Я насолоджуюся своєю роботою і виконую її для моєї країни й наших людей. Їм теж потрібна мотивація і спортивні перемоги. Після початку повномасштабної війни я брала участь у чемпіонаті світу в приміщенні й з того часу часто переїжджала з країни в країну – Португалія, “Діамантова ліга” в Досі, Польща, тепер Італія. В інші часи я б за винятком змагань у ці місяці залишалася в Україні…” – сказала Марина Бех-Романчук в інтерв’ю організаторам.

Анна Рижикова з найкращим результатом нинішнього сезону замкнула трійку найсильніших з бігу на 400 метрів з бар’єрами (54.50 с). Вікторія Ткачук фінішувала сьомою (55.37 с). Перемогла Фемке Бол з Нідерландів (53.02 с).

Для Андрія Проценка етап “Діамантової ліги” в Римі став першим нинішнього сезону. З третьої спроби подолавши 2.24 м, він посів четверте місце. Олімпійському чемпіону італійцю Джанмарко Тамбері він поступився лише за спробами. Переміг американець ДжуВон Гаррісон (2.27 м). Поляк Норберт Кобєльські з таким же результатом, але другий за спробами.

Проценко після успішного стрибка на 2.24 м виконав ще два на 2.27, проте планка не встояла й заключну висоту він переніс на 2.30 м. На жаль, цього разу подолати їх не вдалося.

Всі результати етапу “Діамантової ліги” в Римі ТУТ.