Катерина Табашник – переможниця змагань у Женеві

1072

11 червня Женева приймала вже традиційні міжнародні легкоатлетичні змагання, які входять до бронзової серії світового континентального туру. Турнір традиційно зібрав атлетів з різних країн, проте зберіг свою родзинку – затишну атмосферу й камерність.

Першою дисципліною, в якій брали участь українки, були стрибки у висоту. В супернцях у фіналістки чемпіонату Європи Катерини Табашник були, зокрема, фіналістки Олімпійських ігор-2016 британка Морган Лейк і американка Інніка МакФерзон. Проте ні їм, ані комусь ще з атлеток, які змагалися в Женеві, не вдалося виграти в українки.

Табашник з третьої спроби подолала 1.90 м й стала єдиною, кому підкорилася ця висота. Слідом з результатом 1.87 м розташувалися Барбара Сабо з Угорщини й Морган Лейк, яка за спробами стала третьою.

У ранковій програмі на дистанції 400 метрів бігла й Анастасія Бризгіна. Час українки – 53.09 с.

“Мені сподобався біг. Особливо зважаючи на те, як ми змушені зараз працювати. Мій тренер, Володимир Кравченко, в Україні й вже кілька місяців через війну ми тренуємося на відстані. Я надсилаю йому відео, але, зрозуміло, він бачить їх уже після тренування й коментує постфактум. Можливості бути разом у нас поки що немає.

Сьогодні мені не сподобався початок дистанції, але фініш склався непогано. Володимир Іванович дивився трансляцію і бачив мій забіг. Сказав, що потрібно змінити, щоб був той результат, на який ми готові навіть зараз. І це вже буде набагато швидше”, – сказала Анастасія Бризгіна після змагань.

Попереду в Женеві виступи ще трьох українок: Ольга Ляхова, Наталія Кроль і Світлана Жульжик змагатимуться з бігу на 800 метрів.

Розклад, стартові протоколи й результати ТУТ.

Трансляція ТУТ.

Попередня статтяМарина Бех-Романчук перемогла на етапі “Діамантової ліги” в Римі
Наступна статтяНаталія Кроль: “Що б я відповіла Марії Ласіцкене? Просто бажаю їй їхнього ж “русского міра”