Андрій Проценко – бронзовий призер чемпіонату світу!

1541
Фото ©Getty Images for World Athletics

Андрій Проценко приніс Україні першу медаль чемпіонату світу-2022 з легкої атлетики. Хоча шлях до неї був тернистим, як ніколи.

Чемпіонат світу в Юджині став сьомим у кар’єрі Проценка, проте до фіналу він вийшов уперше. Підготовка до цих змагань була чи не найгіршою, адже через окупацію Херсонщини росіянами він лише в квітні зміг все ж виїхати звідти. Потім був довгий шлях з тривалими затримками до Португалії, де Андірй зміг нарешті зустрітися зі своїм тренером Геннадієм Зуєвим і продовжити чи то розпочати підготовку до сезону.

Але попри всі перешкоди саме зараз Андрій зміг зібратися й досягти того, до чого прагнув – п’єдсталу чемпіонату світу. Більше того, висоту 2.33 м, які стали для нього найкращим результатом нинішнього сезону, він подолав з першої спроби. Після двох невдалих стрибків на 2.35 третій переніс на 2.37, але цього разу планка не встояла.

Чемпіоном світу став Мутаз Есса Баршим й очолив світовий топ-лист сезону (2.37 м). У Сан Хьок з Південної Кореї другий з повторенням національного рекорду (2.35 м).

Марина Бех-Романчук посіла 11-те місце з потрійного стрибка (13.91 м). Попереду у неї змагання зі стрибків у довжину.

Попередня статтяЧемпіонат світу-2022 з легкої атлетики: розклад виступу українців у четвертий день
Наступна статтяЧемпіонат світу-2022 з легкої атлетики: розклад виступу українців у п’ятий день