Михайло Кохан у фіналі чемпіонату Європи з метання молота

1224

Рекордсмен Європи серед юніорів з метання молота Михайло Кохан із задачею виходу до фіналу континентальної першості впорався доволі впевнено, хоча не так легко, як розраховував. У першій спробі 21-річний представник Дніпропетровської області послав молот на позначку 75м05см. У другій поліпшив свій показник на 40 сантиметрів, а вже у заключному колі перевершив встановлену автоматичну кваліфікацію, закінчивши змагання у своїй групі на другій позиції з результатом 77.85м і поступившись лише п’ятиразовому чемпіонові світу Павелу Файдеку з Польщі.

Хотілося пройти кваліфікацію не напружуючись, як кажуть, малою кров’ю, – пояснює Михайло Кохан. – Я розумів, що для виходу у фінал вистачить і 75-ти метрів, але вирішив перестрахуватися. Занадто нервовим було б очікування, а зайві нервування перед фіналом нікому не потрібні.

Як швидко і чи вдалося взагалі відновитися після чемпіонату світу в Юджині?

Після чемпіонату світу я, як і планував, повернувся додому, аби продовжувати свою підготовку до Мюнхена. Зрозуміло, що акліматизація не була легкою. Майже тиждень ще були проблеми зі сном. Але потім повернувся у звичне русло і продовжив роботу. В нашому регіоні також не завжди спокійно, але дім є дім. Мені там найкомфортніше.

У чоловічому метанні молота між фіналом чемпіонату світу та Європи практично можна поставити знак «дорівнює».

Справді, у нашому виді конкуренція що на світовому, що на Європейському чемпіонаті однакова. Склад учасників у Мюнхені дуже солідний, адже знову зібралися усі найсильніші. З іншого боку, якщо метати близько мого особистого рекорду (примітка автора: РВ 80.78м) , то вже можна на щось розраховувати. В іншому випадку ти будеш просто фіналістом європейської першості. Але цей варіант я навіть не хочу розглядати (сміється).

Ти готовий поліпшувати свій особистий рекорд?

Ось завтра і подивимося. Поліпшити свій найкращий результат нинішнього сезону – цілком реально, але стосовно особистого рекорду я маю певні сумніви. Нинішнього сезону чимало факторів мають вплив на фізичну підготовку. Завтрашній фінал все покаже.

Фінал чоловічого метання молота на чемпіонаті Європи в Мюнхені відбудеться завтра, 18 серпня на Олімпіаштадіоні о 21:10 за київським часом.    

Попередня статтяМихайло Гаврилюк: «71.14м – не те, за чим я їхав на чемпіонат Європи».
Наступна статтяМарина Бех-Романчук: «Ніщо не додає стільки позитиву, настрою та енергії, як щастя рідних людей».