Вибори до Комітету атлетів ФЛАУ перенесені на 2023 рік

810
Фото (с)Element5 Digital

Вибори до Комітету атлетів ФЛАУ переносяться. Причиною стало те, що у голосуванні на цьогорічних виборах, які відбувалися на чемпіонаті України, взяла участь недостатня кількість атлетів і атлеток.

«Ми прагнули провести вибори цього року, як і передбачено положенням Комітету атлетів ФЛАУ, обрати новий, активний склад і щоб він розпочав роботу в новому чотириріччі, – говорить голова Комітету атлетів ФЛАУ Наталія Добринська. – Проте впродовж і після чемпіонату України до Комітету й до мене особисто надійшло багато повідомлень від наших спортсменів щодо того, що вони з різних причин не змогли проголосувати.

Зрештою, участь у голосуванні взяли 148 атлетів, що є не просто катастрофічно низькою цифрою у порівнянні з тією кількістю легкоатлетів, які є в Україні, а й навіть у рамках чемпіонату України-2022. Це лише третина від кількості учасників цьогорічної національної першості.

З огляду на це, Комітет атлетів ФЛАУ ухвалив рішення про те, що для більшої об’єктивності вибори до Комітету атлетів ФЛАУ будуть перенесені на чемпіонат України-2023 в приміщенні або на літній чемпіонат України (в залежності від ситуації в країні, пов’язаної з війною).

Комітет атлетів ФЛАУ – це голос всіх атлетів України. Він працюватиме впродовж чотирьох років, а отже, обирати його має більшість!»

Оскільки один з колишніх членів Комітету атлетів ФЛАУ Еміль Ібрагімов вийшов з нього, на вакантну позицію до проведення наступних виборів Комітет атлетів ФЛАУ ухвалив рішення включити атлетку, яка на виборах-2022 набрала найбільшу кількість голосів, – Марину Бех-Романчук. Вона працюватиме в складі Комітету до наступних виборів, після чого за бажання братиме участь у них на загальних засадах.

Всі заявки, подані атлетами, буде збережено. Коли буде визначена дата виборів, зі спортсменами зв’яжуться для підтвердження їхнього бажання брати в них участь або уточнення тих чи інших даних.