Сповнений історії і символізму, або яким буде олімпійський марафонський маршрут у Парижі-2024

888
Фото ©Guillaume Meurice

Десять кіл відомими вулицями й повз визначні пам’ятки Парижа долатимуть марафонці на Олімпійських іграх-2024.

На обраний марафонський маршрут організаторів надихнула «Жіночий марш», який відбувався 5-6 жовтня 1789 року. Тоді близько семи тисяч парижанок пройшли Парижем, Севром та Сен-Клу, перш ніж дісталися Версаля й змусили короля повернутися в палац в Тюїльрі.

Старт дистанції буде біля готелю Hôtel de Ville, а фінішуватимуть марафонці-олімпійці біля Esplanade des Invalides. Маршрут марафонської дистанції пролягатиме повз визначні місця, серед яких Лувр, Великий і Версальський палаци та Ейфелева вежа.

Марафонська олімпійська дистанція у Парижі-2024 буде не лише мальовничою, але й досить складною, адже загальний підйом/спад висот тут складатиме 438 метрів. Долаючи 42.195 км, учасникам доведеться продемонструвати свої найкращі якості, зокрема, в питанні техніки бігу, адже маршрут і справді буде досить унікальним і «вимогливим».

«Поза сумнівами, марафон на Олімпійських іграх у Парижі-2024 буде унікальним. Бігти в такому сповненому історії і символізму місці буде незабутнім досвідом», – сказав дворазовий олімпійський чемпіон і рекордсмен світу Еліуд Кіпчоге.

Крім того вперше в олімпійській історії відбудеться масовий забіг тим же маршрутом. Бажаючі, віком від 20 років і старші, зможуть спробувати сили на марафонській дистанції, а щоб дати можливість пробігти більшій кількості людей, для людей віком від 16 років підготували дистанцію 10 км. Всього планується, що у забігах візьмуть участь 20024 учасники.

Більше читайте на сайті Світової легкої атлетики