21 метр і дві перемоги українців у Іспанії

1317

Після заключного старту минулого сезону в Беллінцоні штовхальник ядра Роман Кокошко говорив про те, що наступний точно має стати кращим. І вже з перших стартів показав, наскільки він до нього готовий.

Кокошко почав рік з 20.91 м в Лісабоні. Після цього виграв ще два турніри в Португалії, і знову з результатами за 20 – 20.43 м і 20.40 м. Після такого старту Кокошко приїхав на змагання Míting Internacional de Catalunya en Pista Coberta в Іспанію одним з претендентів на найвищі місця.

Перша спроба – й відразу 20.82 м. Такий початок змагань, схоже, додав ще більше сил українцю. Натомість на суперників вплив був не настільки позитивним. Навіть титулований Міхал Гаратик так і не зміг дістати Романа. Він став другим з результатом 19.24 м.

Кокошко ж натомість спробу за спробою штовхав ядро за 20-метрову позначку – 20.06, 20.66… і в четвертій спробі українець вийшов на новий рівень. Рівень 21 метра! Просто неба в 2022-му він уже штовхав за цю позначку, але в приміщенні 21.00 м стали його особистим рекордом. І саме з ним він виграв четвертий поспіль турнір нинішнього сезону.

***

На цьому перемоги в Іспанії не скінчилися. Після надскладного й болючого 2022-го одна з найсильніших українських стрибунок у висоту Катерина Табашник все ж зуміла зібратися й продовжити спортивну кар’єру. В інтерв’ю місцевим журналістам перед змаганнями вона говорила про те, що хоч і втратила маму, але має сестру й брата. Й заради них не має права опускати руки.

Турніром в Іспанії Табашник відкрила сезон-2023, і відразу з перемоги. Цього разу для того, щоб стати першою, їй вистачило 1.86 м.

***

Євген Гуцол преставляв Україну на дистанції 800 метрів. З часом 1:49.11 хв він фінішував восьмим у фіналі А. Переміг іспанець Маріано Гарсіа Гарсіа (1:47.15 хв).

Всі результати змагань ТУТ.