Легкоатлетична субота: перемога Чумаченко, найвище досягнення Годжкінсон та виступи українців у Франції і США

1007

Субота видалася багатою на легкоатлетичні події. На щастя, були причини порадіти і в українців.

Юлія Чумаченко змагалася зі стрибків у висоту в Кладно. Подолавши 1.89 м з другої спроби, вона встановила рекорд змагань і стала переможницею турніру.

Всі результати змагань ТУТ.

***

Відразу четверо українців виступали на міжнародному турнірі зі стрибків з жердиною Perche en OR в Рубе. В основному фіналі змагалися учасниці чемпіонатів світу та Європи Марина Килипко і Яна Гладійчук, які лиш починають сезон.

Марина Килипко з результатом 4.30 метрів посіла 11-те місце, а Яна Гладійчук з другої спроби подолала 4.15 і стала 15-ю. Перемогла словенка Тіна Шутей (4.70 м). Фінка Вільма Мурто поступилася їй за спробами.

У фіналі С серед чоловіків змагався фіналіст юнацького чемпіонату Європи-2022, 17-річний Ілля Бобровник. Українець почав 2023 рік з особистого рекорду, стрибнувши 15 січня в Парижі на 5.11 метрів. Цього ж вечора, на Perche en Or, він максимально наблизився до свого найкращого результату, з другої спроби подолавши 5.10 м. Наступною висотою стали 5.25, які Іллі поки що не підкорилися.

5.10 до свого активу записав також француз Ісмаіла Саване, проте він подолав їх лише з другої спроби й за цим показником поступився Бобровнику, який став переможцем фіналу С.

У фіналі В змагався Олександр Онуфрієв, якого три дні тому ми бачили на міжнародних змаганнях у Коттбусі. У Франції він впевнено почав змагання, подолавши 5.10 і 5.25 м, проте 5.40 йому не підкорилися. Українець четвертий.

Всі результати змагань ТУТ.

***

Анна Рижикова й Анастасія Бризгіна наразі тренуються в США й саме там проводять свої перші старти нинішнього року. 27-28 січня українки змагаються у Файєттвіллі. Попереду естафета, а позаду 200 метрів. Для обох це лише початок сезону, до того ж тренування відбуваються в новій групі й з новим тренером. Тож чекати надшвидких секунд вже в січні було б дивно. Зрештою, Анна пробігла дистанцію за 24.47 с, а Анастасія – за 25.01 с.

***

В Ліоні в секторі для стрибків у довжину змагався Сергій Никифоров. Виконавши чотири спроби, в найкращій з них він приземлився на позначці 7.66 м і посів п’яте місце. Переміг з рекордом турніру кубинець Лестер Альцідес Лескай Гай (7.99 м).

Всі результати змагань ТУТ.

***

Без українців, проте з приголомшливим результатом завершилися змагання у Манчестері. Британка Кіллі Годжкінсон промчала 600 метрів за 1:23.41 хв й вписала своє ім’я в історію. Світові рекорди в цій дисципліні не фіксуються, тож відтепер їй належить найкраще досягнення.

Нагадаємо, що цього ж дня Ірина Геращенко перемогла в Нанті з рекордом змагань, а ще дві перемоги, в Іспанії, здобули Роман Кокошко й Катерина Табашник.