Поточна позиція ради європейської федерації легкої атлетики щодо російських та білоруських спортсменів

1274

Рада Європейської федерації легкої атлетики на своєму засіданні в Лозанні цієї середи підтвердила свою поточну позицію щодо того, що для спортсменів з Росії та Білорусі слід залишати заборону на участь в змаганнях, а також інших Європейських легкоатлетичних подіях та заходах до закінчення війни в Україні. Після російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року Всесвітня легкоатлетична рада 1 березня 2022 року прийняла рішення запровадити санкції проти федерацій-членів Росії та Білорусі.

Того ж вечора Європейська легкоатлетична рада одноголосно вирішила дотримуватися позиції Всесвітньої легкої атлетики, а також запровадити санкції проти членських федерацій Росії та Білорусі. Європейська атлетика продовжує рішуче підтримувати позицію, викладену спочатку у своїй заяві від 1 березня 2022 року, згідно з якою «всі спортсмени, допоміжний персонал та інші офіційні особи з Росії та Білорусі будуть виключені з участі в будь-яких змаганнях Європейської легкої атлетики в майбутньому з негайний застосуванням цього виключення, як санкції».

«Оскільки війна в Україні триває вже більше року, Європейська легкоатлетична рада вирішила продемонструвати що ми не похитнулися в своїй позиції щодо триваючої заборони для російських і білоруських спортсменів, функціонерів, допоміжного персоналу та інших офіційних осіб, не тільки щодо участі у змаганнях, а й усіх подіях і заходах», — сказав президент Європейської легкої атлетики Добромір Карамарінов.

«Війна руйнівна для України, і, ми спортивна організація, European Athletics зазначаємо, що це стосується спортивної інфраструктури України та її спортсменів».

«Ми й надалі будемо підтримувати Федерацію легкої атлетики України, щоб спортсмени з цієї країни все ще могли розкрити свій потенціал, незважаючи на трагічну ситуацію в Україні», — додав він.

«Цьому рішенню передувала значна роз’яснювальна робота нашої федерації і я вдячний усім своїм колегам, які працюють зі мною над цим питанням!» — Євген Пронін.