Визначені найкращі легкоатлет і легкоатлетка лютого й березня в Україні

929
Фото (c)Ulf Schiller, athletix.ch

Уболівальники, експерти (Рада ФЛАУ) та представники медіа визначили найкращих легкоатлета й легкоатлетку лютого й березня в Україні. За результатами голосування найкращими в лютому стали стрибуни у висоту Ярослава Магучіх і Андрій Проценко, а в березні – бронзові призери чемпіонату Європи в приміщенні стрибунка у висоту Катерина Табашник і штовхальник ядра Роман Кокошко.

В лютому Магучіх перемогла на міжнародних змаганнях зі стрибків у висоту в Банській Бистриці, Словаччина (1.97 м), Метці, Франція (2.02 м – найкращий результат сезону в світі), Валь-де-Рей, Франція (1.95 м) й Ульстенвіку, Норвегія (1.99 м).

Катерина Табашник нарешті зламала прокляття четвертого місця, як вона сама говорила після виступу, й здобула бронзу зі стрибків у висоту на чемпіонаті Європи в приміщенні.

Фото (c)Ulf Schiller, athletix.ch

Андрій Проценко в лютому переміг на змаганнях у приміщенні в Помбалі, Португалія (2.17 м); посів другі місця на міжнародних змаганнях зі стрибків у висоту в приміщенні в Банській Бистриці, Словаччина (2.32 м) й в Удіне, Італія (2.24 м); став третім у Лодзі, Польща (2.15 м).

Ну а виступ Романа Кокошка був справжньою окрасою чемпіонату Європи в приміщенні. В заключній спробі він не лише вирвав бронзу зі штовхання ядра, а й встановив національний рекорд України в приміщенні (21.84 м). Після цього, за тиждень, виграв золото Кубку Європи з метань у Лейрії уже просто неба (21.52 м).