Як Україна легкоатлетичні старти весною приймала

802

Холодна українська весна добігає кінця і разом з цим розпочинається повноцінний літній сезон, котрий визначить, хто і на яких міжнародних стартах буде представляти нашу країну. Загалом з березня до кінця травня Україна прийме 15 змагань за календарем ФЛАУ і понад 30 міських, обласних стартів. Така насичена активність від регіональних федерацій пришвидшує розвиток легкої атлетики в державі і мотивує інші види спорту не втрачати обертів і попри важкі обставини вирощувати нове покоління талановитих, сильних спортсменів. 

Сьогодні ми розглянемо одні з найцікавіших спортивних подій за календарем ФЛАУ, які організували обласні федерації легкої атлетики весною. А також поговоримо про молодих зірок, які незабаром складатимуть гідну конкуренцію нашим дорослим. 

ЛУЦЬК (Волинська область) 

За весну прийняв 1, але надзвичайно важливий зимовий чемпіонат зі спортивної ходьби. Саме ці змагання стали можливістю для українських скороходів вибороти місце у команді на чемпіонат Європи зі спортивної ходьби, який пройде 21 травня у Чеській Республіці в місті Подєбради. 

ВІННИЦЯ (Вінницька область) 

У квітні Вінниця стала місцем для зібрання спортсменів витривалості, адже місто прийняло командний чемпіонат України з легкоатлетичного кросу серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. Командний чемпіонат не був відбірковим, тим не менш атлети змогли отримати досвід подолання важкої траси з різкими схилами та підйомами. 

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ (Хмельницька область) 

Мав приймати 2 старти, але чемпіонат з бігу по шосе був скасований, тому у місто за рекордами та відбірковими нормативами відправилися метальники. Адже саме там пройшов ІІ етап Кубка України з легкоатлетичних метань. Всеукраїнські змагання з метань на честь Олімпійських чемпіонів Ф.Мельник та А.Бондарчука. На кубку одразу 5 спортсменів виконали нормативи на чемпіонати Європи. Квитки на європейські старти вибороли: Дмитровська — метання ядра, Чира — метання ядра, Соломенник — метання ядра, Лукас — метання списа, Титаренко — метання диска. 

УЖГОРОД (Закарпатська область) 

Атмосферний Ужгород з рожевими сакурами також приймав тільки 1 чемпіонат, який став відбірковим для спортсменів витривалості на Кубок Європи з бігу на 10.0000 метрів, який незабаром пройде у Франції в місті Пасе як і минулого року. Визначними результатами юніори і молодь порадувати не змогли, але забіги жінок і чоловіків залишили приємне враження. 7 чоловіків розміняли 30 хвилин, а Валерія Зіненко зі значним відривом від основної компанії показала кращий результат сезону 32:34. 

МИКОЛАЇВ (Миколаївська область) 

Провів традиційну милю пам’яті ЗТУ Добровольского В.М. Участь у змаганнях брали юнаки, юніори та категорія дорослих. Це були 43 традиційний забіг. Також Миколаїв прийняв Чемпіонат Миколаївської області зі спринтерського бігу “Легкоатлетичний турнір  пам’яті ЗТУ Главатого С.М. І організував Чемпіонат міста Миколаєва з кросу та Весняний крос біля озера. Місто герой, нічого і додати! 

СКОЛЕ (Львівська область) 

Змагання у місті Сколе стало справжнім випробуванням для любителів бігати вгору вниз. Федерація легкої атлетики львівської області організувало Чемпіонат України з легкої атлетики з гірського бігу (вгору-вниз). Переможцями на старті стали спортсмени любителі, але не обійшлося і без професійних спортсменів. Так, наприклад, Олександр Сітковський — учасник 4-х олімпійських марафонів взяв участь у забігу на 12 км і став 3, а новоспечений чемпіон України у категорії юніори з бігу на 10.000 метрів Віталій Альохін Віталій забрав золото на дистанції 8 км. 

УМАНЬ (Черкаська область) 

За декілька днів до ІІІ етапу Кубка України з метань, Умань потрапила під черговий терористичний напад росіян. Але змагання не скасували і вже через кілька днів місто прийняло ІІІ етап Кубка України з легкоатлетичних метань.Всеукраїнські змагання з метань на призи О. Крикуна. На змаганнях спортсмени, які вже відібралися змогли підтвердити свої нормативи та ще раз доказати, що місце у команді залізобетонно за ними. 

ЧОРНОМОРСЬК (Одеська область) 

Чорноморськ прийняв перший літній чемпіонат України з легкої атлетики наймолодшої категорії спортсменів. За золоті медалі у 4-борстві боролися юнаки та дівчата 2010-2011 року народження. У змаганнях взяли участь 134 спортсмени з Вінницької, Дніпропетровської, Одеської, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Житомирської, Сумської, Харківської та Чернівецької областей.

ЛЬВІВ (Львівська область) 

Ще не мала жодного старту, але вже завтра у Львові стартує ХVIIІ літня Універсіада України, 23 травня пройде V літня Гімназіада України, а найочікуванішою подією весни стане командний чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді. 

КРОПІВНИЦЬКИЙ (Кіровоградська область) 

Найголовніша подія весни для легкої атлетики Кіровоградщини  відбулася 22 квітня, Там пройшов відкритий чемпіонат Кіровоградської області з легкої атлетики пам’яті Заслуженого тренера України Володимира Іванця! Учасниками змагань стали 280 легкоатлетів – 12 команд, які змагалися у бігу на 100, 200, 400, 800 метрів. У турнірі взяли участю юнаки та дівчата 2006 – 2011 років народження.

ТЕРНОПІЛЬ (Тернопільська область) 

5 західних областей країни, а саме: Львівська, Тернопільська, Франківська, Рівненська і Хмельницька, 12 травня змагалися за Кубок міського голови у місті Тернопіль. Учасниками змагань стали юні спортсмени 5-го класу. Змагання були проведені за всесвітньою програмою від World Athletics “Kids Athletics”. На честь дитячого спорту, який святкується 7-го травня

Більше новин про міста та області, які прийняли змагання цієї весни — згодом. 

 

Попередня статтяВалерія Зіненко й Михайло Брудін – найкращі легкоатлети квітня в Україні
Наступна статтяЗ зимового на літній сезон: Київ стає місцем весняних рекордів і нормативів