«Діамантовий» старт українок у Рабаті

1035
Фото (c) @matthewquine / Wanda Diamond League Twitter

«Діамантова ліга»-2023 вже традиційно почалася з етапу в Досі. Українці в столиці Катару не виступали, тож для нас офіційним відкриттям «діамантового» сезону сміливо можна вважати змагання в Рабаті (28 травня).

Однією з головних зірок етапу «Діамантової ліги» в Рабаті є лідерка світового сезону зі стрибків у висоту, українка Ярослава Магучіх.

«Рада повернутися в Рабат. Це прекрасне місто з чудовими людьми. На нас чекають цікаві змагання, і тут я представлятиму цінності моїх співвітчизників», – сказала Ярослава Магучіх під час пресконференції напередодні старту.

Разом з Магучіх у секторі для стрибків у висоту змагатимуться ще дві українки, які також мають результати два метри й вище, – Ірина  Геращенко і Юлія Левченко. Одними з їхніх основних конкуренток будуть італійка Елена Валлотігара, Надія Дубовіцкая з Казахстану і юна та перспективна сербка Анґеліна Топіч.

Марина Бех-Романчук відкриє сезон змаганнями з потрійного стрибка в Рабаті, й саме її особистий рекорд є найкращим серед усіх учасниць. Українка єдина з десяти атлеток, які виступатимуть у Марокко, якій вдавалося долати 15-метрову позначку. Серед основних суперниць – Шанейка Ріккеттс з Ямайки, кубинка Ліадагміс Повеа й американка Кетура Орджі, які мають результати за 14.90 м. Проте й решту не варто скидати з рахунків, зокрема, Ганну Міненко – колишню українку, яка впродовж багатьох років представляє Ізраїль.

На дистанції 400 метрів з бар’єрами змагатиметься Анна Рижикова. Цьогорічна підготовка до сезону була новою для українки. Вона разом з Анастасією Бризгіною вирушила до США, де тренувалася впродовж кількох місяців. У квітні Анна повернулася на батьківщину й після двох домашніх зборів готова відкривати літній сезон. А однією з її основних суперниць у Рабаті буде колишня рекордсменка світу Далайла Мухаммед зі США.

Розклад, стартові протоколи й результати в режимі онлайн

Трансляція етапу «Діамантової ліги» в Рабаті наживо – на телеканалі Setanta Sports Ukraine +, починаючи з 21:00.