Публікація з методичними рекомендаціями для підготовки спортсменів у видах витривалості

408

26 травня у Львові напередодні змагань командного чемпіонату України з легкої атлетики під час проведення круглого столу за участю фахівців з видів витривалості на кафедрі легкої атлетики Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського було представлено публікацію з методичними рекомендаціями для підготовки спортсменів у видах витривалості на різних етапах багаторічної підготовки.

Ці методичні матеріали було розроблено спільними зусиллями фахівців групи витривалості тренерського штабу національної збірної команди України з легкої атлетики та кафедри легкої атлетики Львівського державного університету фізичної культури ім. Івана Боберського.

У цьому матеріалі представлено відомості про специфіку дисциплін у видах витривалості, їх коротку історію та характеристику, рекордні показники кращих спортсменів в окремих дисциплінах, а що головне – нюанси та особливості підготовки спортсменів різної кваліфікації в різних видах групи витривалості, практичний досвід побудови тренувального процесу на різних етапах річного циклу підготовки, який був втілений у життя висококваліфікованими тренерами і спортсменами та призвів до досягнення високих спортивних результатів, наведено широкий арсенал тренувальних засобів для щоденних навантажень, які можуть допомогти вітчизняним спортсменам удосконалити фізичні якості та рухові здібності для покращення особистих рекордів.

З текстом публікації можна ознайомитись у розділі “Бібліотека” – “Методичні матеріали” на нашому сайті за цим посиланням.