Будапешт-2023: розклад виступу українців у четвертий день чемпіонату світу

1428
Фото (c)Ulf Schiller/athletix.ch

22 серпня  Україна буде представлена на чемпіонаті світу в двох дисциплінах – фіналі зі стрибків у висоту серед чоловіків і півфіналі з бігу на 400 метрів з бар’єрами серед жінок.

Андрій Проценко й Олег Дорощук вийдуть у сектор о 19:58 (20:58 за київським часом).

Для Проценка це буде вже восьмий чемпіонат світу, але лише другий фінал. Вперше подолати кваліфікацію йому вдалося лише минулого року в Орегоні. Й там він виграв бронзу. На той момент багато журналістів уже знали історію українця. Зокрема про те, як він півтора місяці провів в окупованій Херсонській області, тренувався в полі за будинком, піднімаючи саморобну штангу та бігаючи такі ж бар’єри. А після виграної нагороди, ця історія і взагалі розлетілася на весь світ, не лише підкресливши вагу медалі, а й допомігши показати більшій кількості людей в різних куточках планети правду про Україну…

Олег Дорощук в Орегоні дебютував на чемпіонатах світу. Тоді він стрибнув на 2.25 і став 15-м. Пройти ж далі дозволяли 2.28. Те, що не вдалося в Юджині, атлет втілив у життя в Будапешті й тепер дебютує у фіналі.

***

Формула виходу до фіналу з бігу на 400 метрів серед жінок – дві перші з кожного забігу та ще дві спортсменки за часом. Змагання почнуться о 20:25 за місцевим часом (21:25 за київським). Вікторія Ткачук саме потрапила до першого забігу й стартуватиме в ньому по шостій доріжці. Анна Рижикова о 20:34/21:34 бігтиме по дев’ятій доріжці в другому півфіналі.

Розклад, стартові протоколи й результати в режимі онлайн

Попередня статтяВікторія Ткачук і Анна Рижикова – у півфіналі з бігу на 400 метрів з бар’єрами
Наступна статтяВікторія Ткачук: «Я ще не сказала свого слова»