Дух сходу допомагає бiгти швидше

172

За декiлька днiв до початку 20-го Пекiнського мiжнародного естафетного марафону своїми планами подiлилися один з провiдних українських спортивних менеджерiв Микола iванович Колодєєв та член команди естафетного марафону Валентина Горпинич.

За декiлька днiв до початку 20-го Пекiнського мiжнародного естафетного марафону своїми планами подiлилися один з провiдних українських спортивних менеджерiв Микола iванович Колодєєв та член команди естафетного марафону Валентина Горпинич.
Микола iванович, що власне таке екiден?
Екiден – це марафонська естафета, що є дуже популярною у свiтi, а найбiльше у родоначальницi виду – Японiї та Схiднiй Азiї загалом. Зазвичай цi змагання приваблюють чисельних глядачiв. Марафонська дистанцiя – 42км 195м – подiляється на 6 етапiв у жiнок та 5 етапiв у чоловiкiв. На цих змаганнях саме такий подiл, а взагалi кiлькiсть етапiв визначається органiзаторами. На вiдмiну вiд звичайних естафет, спортсмени передають не естафетну паличку, а стрiчку.
Хто буде представлятиУкраїну?
Україну буде представляти жiноча команда у складi семи осiб: Дубовик Олесi, Горпинич Валентини, iгнатової Юлiї, Мари Валерiї, Скляренко Оксани, Лучинiної Маргарити та Рубан Юлiї.
Команди яких європейських країн запрошенi взяти участь у марафонськiй естафетi?
Органiзатори самi визначають кого запрошувати. З Європи запрошено лише українську команду, що свiдчить про високий клас наших спортсменiв. Вони будуть змагатися з такими грандами як ефiопи, кенiйцi, китайцi…
У естафетi 6 етапiв, а їде сiм атлеток. Хто з них буде запасною?
З цим ми визначатимемось безпосередньо у Китаї. Всi дiвчата знаходяться у чудовiй формi, тому говорити про запас зарано.
Якi цiлi ставить перед собою команда?
Ми готовi боротися. Команда складається з молодих, амбiтних спортсменок. Намагатимемось прорватися у чiльну трiйку. Також, для них це гарна пiдготовка до чемпiонату Європи серед молодi у Ерфуртi.
В Українi чотири роки поспiль проводилися чемпiонати України з екiдену у вашiй  рiднiй Одесi. Чому цi змагання не проводяться зараз?
Цей вид ще не має такої шаленої популярностi, як на сходi. Вiн потребує як фiнансової, так i рекламної пiдтримки. До речi, ми дуже вдячнi Федерацiї легкої атлетики України за допомогу у оформленнi виїзду та компанiї “Про Атлетiкс” за надане екiпiрування.
Валентино, вам подобається брати участь у екiденi?
Так! Я вже три рази брала участь у екiденi в Японiї. Менi дуже подобається схiдна культура та традицiї. Тут легше бiгти та показувати гарнi результати.
Звичайно, важко змагатися з Ефiопами, але ми збираємось скласти їм неабияку конкуренцiю.
Коли одягаєшся у кольори нацiональної збiрної – просто не маєш права погано бiгти.

Попередня статтяПоложення про арбiтражну комiсiю та регламент арбiтражної комiсiї
Наступна статтяКатар чотири днi прийматиме засiдання iААФ