Чемпiонат України з бiгу по шосе на 20км

164

В цьому роцi в Дебреценi вiдбудеться перший Чемпiонат Свiту з бiгу на 20 км по шосе. У Днiпропетровську теж уперше на Чемпiонатi України українськi атлети випробували цю дистанцiю . На сертифiкованiй з допомогою Днiпропетровського Земграда трасi призи ФЛАУ i генерального спонсора -торговельної марки <БiОЛА>

В цьому роцi в Дебреценi вiдбудеться перший Чемпiонат Свiту з бiгу на 20 км по шосе. У Днiпропетровську теж уперше на Чемпiонатi України українськi атлети випробували цю дистанцiю . На сертифiкованiй з допомогою Днiпропетровського  Земграда  трасi призи ФЛАУ i генерального спонсора -торговельної марки <БiОЛА> виборювали дев’ятеро жiнок i 28 чоловiкiв.  Учасникам змагань треба було пробiгти одне коло довжиною 3080м i чотири кола довжиною 4220 м по прямому ,як стрiла проспекту К.Маркса. Стартували i фiнiшували спортсмени на площi Ленiна. Рiзниця мiж  стартом i фiнiшем складала 40м. Обслуговували змагання слухачi семiнару суддiв з мiжнародної програми TOEKS категорiї <А> Микола Малютiн (iллiчевськ), Анатолiй Нiкiтiн (Житомир), Жорж Каруца (Кр.Рiг), Володимир Карась та Микола  Рибак (Херсон),В’ячеслав Нищеменко (Кiровоград),лектори Наталля Бiлуха (Ялта), Микола Гудим (Суми). Серед  чоловiкiв першим фiнiшував Олександр Кузiн (Київська обл.)-1:01.23 сек (5км-15.21  10км-30.49  15 км – 1:11.46),на другому мiстi  Антон Симонов (Днiпропетровська обл.)-1:01.47, бронзовим призером став  Олександр Дорофєєв з Запорiжжя-1:02.10сек.
Серед жiнок перемогу святкували двi Вiнничанки -Ольга Календарьова i Вiра Овчарук з часом 1:11.46 та 1:12.02сек. За ними прибiгла Катерина Карманенко (Новомосковськ)-1:13.17сек. Ще в бiгу на одне коло першость виборювали юнаки, ветерани змагалися в бiгу на два кола.