Повх і Саладуха перемогли в Льєвіні

257

У французькому Льєвіні на традиційному міжнародному турнірі Meeting Pas De Calais українські легкоатлетки здобули дві перемоги. 

Лідерка європейського сезону з бігу на 60 метрів Олеся Повх у льєвинському фіналі показала однаковий результат з представницею Габону Рудді Занг Мілама – 7.17сек, але фотофініш визначив переможницею запорізьку спринтерку. Полпередній забіг Олеся виграла з результатом 7.22сек. 

Чемпіонка Європи з потрійного стрибка Ольга Саладуха була найкращою у своєму виді програми. В четвертій спробі донеччанка приземлилася на позначці 14м37см. У підсумку цей результат став для Олі переможним. 

Дмитро Островський у фіналі А на 200 метрів серед чоловіків фінішував третім з показником 21.56сек. Цей результат лише на 3 сотих гірший за особистий рекорд хмельницького спринтера. Дмитро поступився Себастьяну Ернсту (20.93) та триразовому чемпіонові Європи Крістофу Лєметру (21.18). 
 
Втім, за годину до цього фіналу Островський стартував ще в одному виді програми – бігу на 300 метрів. У забігові Б він поступився багаторазовому чемпіону США в закритих приміщеннях Джаамалю Торрензу, хоча і встановив свій особистий рекорд – 33.47сек. 

На дистанції 800 метрів серед жінок стартували одразу 3 українські середньовички. Щоправда, Лілія Лобанова відпрацювала 600 метрів пейсмейкером і зійшла з дистанції. А бронзу в цій дисципліні завоювала переможниця командного чемпіонату Європи Наталя Лупу – 2:02.06. Слідом за нею на четвертій позиції фінішувала Юлія Кревсун – 2:.02.50. Переможницею на жіночій вісімсотметрівці стала Дженні Мідоуз із Великої Британії – 2:00.29. 

З результатів інших видів відзначимо найкращий результат сезону в світі на дистанції 60 метрів з бар’єрами серед жінок у виконанні американки Келлі Уеллс – 7.85сек. Чинний чемпіон світу в закритих приміщеннях з потрійного стрибка Тедді Тамго також оновив світовий топ-лист. У своїй найкращій спробі француз приземлився на позначці 17м64см. Знову на висоті був чемпіон Європи зі стрибків з жердиною Рено Лавілліньє, котрий цього разу подолав планку на позначці 5м90см.{jcomments off}

Попередня статтяПовх номінується на найкращу атлетку січня
Наступна статтяДем’янюк на висоті особистого рекорду