Лебідь і Стьопіна очолили збірну України на командному чемпіонаті Європи

207

18 червня у Стокгольмі офіційно починається третій командний чемпіонат Європи з легкої атлетики, втім, старт змаганням було дано вже напередодні.

 

Pizhankova_darya_StockholmУ п’ятницю, 17 червня на Олімпійському стадіоні столиці Швеції відбувалася своєрідна репетиція головних змагань. Під шуршання безперервного дощу телевізійники  відпрацьовували синхронність і красу майбутньої телетрансляції, а атлети вже встигли взяти участь у екстра-забігах. Змагалися в основному спринтери, котрі заявлені для участі в естафетах 4х100 метрів. З українців на дистанції 100 метрів стартували Олексій Рємєнь та Юрій Штанов серед чоловіків та Дар’я Піжанкова серед жінок. Піжанкова у своєму забігові фінішувала другою з результатом 11.57сек, поступившись росіянці Єкатєріні Воронковій чотирма сотими секунди. Рємєнь і Штанов стартували в одному забігові і фінішували четвертим та п’ятим з показниками 10.90 та 10.95сек відповідно.

 

Увечері в готелі Scandic Ariadne, де проживає українська збірна, головний тренер Олександр Апайчев провів традиційне зібрання.

 

«На першому командному чемпіонаті Європи Україна посіла сьоме місце. Минулого року в напруженій боротьбі ми фінішували п’ятими, – почав Олександр Валентинович з невеличкого екскурсу в історію змагань. – Цього року у нас зібралася доволі рівна і сильна команда. Я щиро сподіваюся на те, що ми зможемо повторити минулорічний успіх, а при певному збігові обставин навіть піднятися вище у загальному заліку. На Lebid_Serhiy_Yalta2011Кубку України, де і відбувався відбір збірної до Стокгольму, було показано низку високих результатів. Ніхто зараз не ставить перед атлетами зверх завдань. Головне на доріжках Стокгольма повторити чи максимально наблизитися до тих показників, що були на ялтинському відборі.»

 

Вперше за останні роки збірна України обрала свого капітана на командний чемпіонат Європи. І навіть не одного…  Чоловічу частину команди в бій поведе дев’ятиразовий чемпіон Європи з кросу Сергій Лебідь, котрий на цьому чемпіонаті стартуватиме на дистанції 5000 метрів. Styopina_Vita_Yalta2011Жінки ж своїм капітаном обрали найдосвідченішу у своїх лавах легкоатлетку – бронзову призерку афінської Олімпіади зі стрибків у висоту Віту Стьопіну.

 

Щодо самого командного чемпіонату Європи, то в Стокгольмі відбуваються змагання у вищій лізі, до якої і входить збірна України. В Столиці Швеції нашими конкурентами стануть ще 11 команд: Росія, Німеччина, Франція, Велика Британія, Польща, Чехія, Швеція, Білорусь, Іспанія, Португалія, Італія. Найслабші збірні нинішнього року покинуть вищу лігу і на наступному командному чемпіонаті Європи змагатимуться серед дванадцяти команд у першій лізі.

Попередня статтяВалерий Александров: «Нужно ли Украине участие в Олимпиаде?»
Наступна статтяКомандний чемпіонат Європи. День перший. П”ять перемог України