Юнацький чемпіонат світу. День другий

304

У Ліллі продовжується чемпіонат світу серед юнаків. Ранкова сесія уже подарувала українцям кілька виходів до основного кола змагань і особистий рекорд.

РАНКОВА СЕСІЯ

3000 МЕТРІВ, ЮНАКИ

Програму другого дня змагань відкривали забіги на 3000 метрів серед юнаків. Українець Іван-Богдан Городиський у першому забігу фінішував восьмим з особистим рекордом — 8.26,71 хвилини, зберігши теоретичні шанси на потрапляння у фінал. За часом до вирішальної стадії змагань проходили чотири спортсмени. На жаль для нас, другий забіг був швидшим. Відразу три атлети розміняли вісім хвилин. Городський у підсумку посів 16-ту позицію.

ШТОВХАННЯ ЯДРА, ЮНАКИ

 

Перед початком кваліфікації українці ще плекали надії на стовідсотковий результат для наших штовхальнків ядра. Проте для Дмитра Островського сезон не заладився від початку. Дві спроби за межі сектора і остання для загального заліку (17,25 м) не дозволили йому вийти в основне коло змагань. У підсумковому протоколі Дмитро посів 21-шу сходинку.

Владислав Черніков спочатку потрапив до заявки у двох видах програми, проте згодом відмовився від метання диска на користь штовхання ядра. Кваліфікаційний бар’єр, який на чемпіонаті світу дорівнював 19,20 метрам, Черніков подолав з третьої спроби. Ядро українця полетіло на позначку 19,32 метрів. Медалі у штовханні ядра розіграють сьогодні, о 17:45 за київським часом.

МЕТАННЯ МОЛОТА, ЮНАКИ

Станіслав Регеда з першої спроби подолав кваліфікаційний рубіж, метнувши молот на 70,10 метрів. Фінал у цьому виді програми відбудеться завтра, 8 липня.

 

800 МЕТРІВ, ДІВЧАТА

Для потрапляння у півфінал на дистанції 800 метрів необхідно було фінішувати у числі перших чотирьох, щоб потім не сподіватися на долю і не чекати результатів усіх забігів. За часом добирали ще чотирьох учасниць. Наталія Прищепа і Олена Сідорська потрапили до двох останніх забігів і зі своїм завданням-мінімум упоралися на відмінно. Прищепа у своєму зібігові фінішувала четвертою. Сідорській довелося сильно поштовхатися, аби здобути свою другу позицію і слідом за Наталею пройти до наступного кола змагань.

СТРИБКИ З ЖЕРДИНОЮ, ДІВЧАТА

Марина Килипко вирішила пропустити стартову висоту (3,35 м) і почати змагання у секторі для стрибків з жердиною з 3,50. Усі три спроби для українки виявилися невдалими. Кваліфікаційний норматив у цій дисципліні дорівнював 3,90 метрам.


1500 МЕТРІВ, ЮНАКИ

Слідом за бігунками на 800 метрів на доріжки Stadium Lille Metropole вийшли юнаки, аби визначити фіналістів. Україну представляв Олександр Карпенко. Результат спортсмена не дозволяв взяти до команди його особистого тренера, і Олександру довелося готуватися до свого першого в житті чемпіонату світу майже самостійно. Зв’язок з тренером тримали, проте на стадіоні його не вистачало. І хоч Карпенку вдалося встановити особистий рекорд (3.58,60 хв), результатом він залишився незадоволений. У своєму забігу Олександр фінішував восьмим і не зміг пройти до фіналу.

110 МЕТРІВ ЗА БАР’ЄРАМИ, ЮНАКИ

З завданням потрапити у наступне коло вдало впорався В’ячеслав Швидкий. В останньому забігу він фінішував четвертим (13,95 с), що дозволило напряму вийти у півфінал.

ВЕЧІРНЯ СЕСІЯ

ШТОВХАННЯ ЯДРА, ЮНАКИ. ФІНАЛ

У секторі для штовхання ядра одночасно проходили два види змагань: новозеландець Джако Джилл змагався зі світовим рекордом, а решта учасників — один з одним. Після кваліфікації Джилл пообіцяв штовхнути ядро за 24-метрову позначку і своєї обіцянки у фіналі дотримався тричі. У найкращій зі спроб, другій, він встановив найкращий результат у світі за всю історію (24,35 м) і остаточно зняв усі питання про переможця.

До Лілля Владислав Черніков приїхав другим номером світового рейтингу з результатом, який дозволяв сподіватися на медалі. Проте під час змагань українцеві не вдалося виконати жодної спроби хоча б за 20 метрів. Власному результату він програв більше метра і замкнув фінальну вісімку (19,60 м). Срібна та бронзова нагороди на рахунку американців — Тайлера Шультца (20,35) та Брейхеме Дейз (20,14).

400 МЕТРІВ, ДІВЧАТА. ПІВФІНАЛ

У півфіналі бігу на 400 метрів Катерина Климюк була далекою від своїх найкращих результатів. Останні метри дистанції спортсменка добігала з останніх сил. Що стало причиною не зовсім вдалого виступу, Катерина пояснювати відмовилася і швидко пройшла мікс-зоною, не сказавши ні слова.У забігу українка фінішувала п’ятою, а за підсумками півфіналу посіла 16-ту сходинку — 56,15 секунди.

400 МЕТРІВ З БАР’ЄРАМИ, ЮНАКИ. ПІВФІНАЛ

Не вдався біг і Олексію Мацкевичу. Збій на останньому бар’єрі і взагалі призвів до того, що Олексій фінішував останнім. За підсумками трьох півфіналів українець став 22-м — 54,09 с.

МЕТАННЯ СПИСА, ДІВЧАТА. ФІНАЛ

Метанням списа у дівчат для українців завершилася програма другого дня змагань. Тетяна Фетіскіна зачепитися за нагороди не змогла, проте увійшла до фінальної вісімки і гарантувала команді квоту на наступний чемпіонат світу. Результат Тетяни — 47,56 м. Вона восьма.

Ряд фантастичних спроб видала німкеня Крістін Хуссонг. Спортсменка кілька разів за змагання покращувала не лише власний, а ще й рекорд чемпіонатів. А коли в останній спробі спис полетів на 59,74 метри, то вона й зовсім не могла повірити своїм очам.