Чемпіонат світу. День другий. Вечірня програма у виконанні українців.

282

Вечірню програму другого дня чемпіонату світу з легкої атлетики в Тегу відкрили десятиборці в секторі для метання спису. Це був дев’ятий вид програми, перед яким Олексій Касьянов тримався на сьомій сходинці. Втім, спис – один із найслабших видів українського багатоборця. У своїй найкращій спробі Касьянов наметав 52м16см. Цей результат є його найкращим у нинішньому сезоні, але зовсім не достатнім для того, аби спробувати підтягтися до лідерів. То ж після дев’яти видів Касьянов опинився на 13-ій позиції із сумою 7383 очки. Серед лідерів також відбулися перестановки. Чемпіон світу Трей Харді так і залишився на першій позиції, назбиравши 7962 очки. Кубинець Леонель Суарез, показавши найкращий результат в секторі для метання спису 69м12см, перемістився на другу сходинку. Рекордсмен світу у зимовому семиборстві Ештон Ітон перед заключним видом – третій (7686пунктів).

На заключній дистанції багатобрців – біг на 1500 метрів – див не сталося. Олексій Касьнов подолав дистанцію за 4:29.35 і у підсумку набрав 8132 бали, фінішувавши 12-им у загальному заліку. Чемпіоном світу з сумою 8607 очок знову став аменриканець Трей Харді. Його співвітчизник Ештон Ітон на лстанній дистанції відвоював собі срібло (8505очок). Кубинець Леонель Суарез здобув бронзу, програвши Ітону лише 4 пункти. 
 
 

Антоніна Єфремова та Наталя Пигида стартували у півфіналах бігу на 400 метрів серед жінок, однак залишилися за межею вирішального забігу. Обидві спринтерки провели чудові забіги, показавши високі результати і обидві були четвертими у своїх забігах. Антоніна Єфремова фінішувала з0 показником 50.88сек, а Наталя Пигида пробігла коло стадіоном за 51.61. І якщо у Наталі в загальному заліку 12-ий результат, то Тоня опинилася на найприкрішому сьогодні 9-ому місці, тоді як до фіналу виходить вісімка найсильніших.