Наталя Добринська та Людмила Йосипенко про перший день семиборства

250

Після першого дня жіночого семиборства лідером змагань є чинна чемпіонка світу та Європи Джессіка Енніс. В активі британки 4078 очок. Наталя Добринська після чотирьох видів тримається на четвертій позиції – 3868пунктів. Впродовж першого дня змагань Олімпійська чемпіонка встановила один особистий рекорд з бігу на 100 метрів з бар’єрами і показала найкращі свої результати нинішнього сезону в секторах для стрибків у висоту та штовхання ядра.

 

«Сьогодні я задоволена лише своїм виступом на стометрівці з бар’єрами, – сказала Наталя у мікст-зоні. – Над усе я не задоволена штовханням ядра. В принципі, так не можна говорити, але сьогодні в ядрі я показала зовсім не те, на що розраховувала.

Але 16м14см – це дуже високий результат для семиборства!

Для когось це так, але, повірте не для мене. Та оскільки після бою кулаками не прийнято розмахувати, не стану розповідати, на який результат я зараз готова у цьому виді.

Можливо, щось завадило реалізуватися?

Можливо і завадило. Особливо розмітка в секторі. Усі багатоборки були розбиті на дві групи. В одній штовхали ті, хто мають у цьому виді високі результати, а в паралельному секторі ті, хто штовхають поменше. Так ось в обох секторах розмітка була однаковою: тільки дві смужки на позначках 12 та 14 метрів. Ми з Аустрою Скуйте підійшли і попросили зробити в нашому секторі розмітку бодай на шістнадцятиметровій позначці, але нам відмовили, мовляв усі в рівних умовах. Так як же це всі в рівних умовах, якщо ми штовхаємо по 16-17метрів, а інші по 13-14? Для них є розмітка, а для нас зась.

А це настільки принципово!

Ще б пак. Атлет, коли штовхає, завжди бачить свій орієнтир, а ми з Аустрою штовхали в чисте поле, без жодної позначки, до якої потрібно прагнути.  Але це так, ліричний відступ. Приміром своєю двохсот метрівкою я також дуже не задоволена. Важко вона мені далася.

Так вітер який був у обличчя!

Та який вітер на мене подіє! Для моєї потужності це не мало стати перешкодою для високого результату. Загалом, трохи не склалося у мене впродовж першого дня.

Не у однієї тебе. Головні суперниці також повтрачали чимало на певних видах.

Знаєте, я зараз не дивлюся на суперниць.

Ти хоча б знаєш, якою йдеш по закінченню першого дня?

Ні. Все стане більш-менш зрозумілим уже завтра, особливо після вісімсотметрівки (сміється).»

 

Людмила Йосипенко впродовж першого дня жіночого семиборства набрала 3778 очок і закінчила день на дев’ятій позиції. В двох видах (100м з бар’єрами та штовхання ядра) броварчанка встановила особисті рекорди. В секторі для стрибків у висоту показала свій найкращий результат нинішнього сезону.

«Я першим днем цілком задоволена, – поділилася своїми враженнями у мікст-зоні Людмила. – Все ж таки я встановила два особистих рекорди, хоча в штовханні ядра мої результати ще дуже далекі від середньостатистичних у семиборок (сміється). Думала, що зможу краще пробігти двохсотметрівку. Але ноги були важкуватими для швидкого бігу. За цілий день на сьогоднішній спеці накопичилася втома. Вдень мені майже не вдалося поспати, тай поїсти особливо було нічого. Але це все дрібниці. Загалом перший день можу оцінити, як дуже непоганий виступ. Дуже близько від особистого рекорду.

А як щодо висоти? Після чемпіонату України ти говорила, що потрібно до чемпіонату світу встигнути «зібрати» стрибок. Вдалося?

Щось виправити вдалося, але не до кінця. До того ж у мене трохи болить Ахілл через проблеми зі спиною. Загалом, є над чим працювати. І не зважаючи на сьогоднішню дев’яту позицію у загальному заліку, завтра будемо боротися»

Попередня статтяОлеся Повх: «З американками та ямайчанками можна боротися»
Наступна статтяЧемпіонат світу. День четвертий. Ранкова програма у виконанні українців