Чемпіонат світу. День четвертий. Ранкова програма у виконанні українців

277

Четвертий день чемпіонату світу з легкої атлетики у південнокорейському місті Тегу розпочали багатоборки в секторі для стрибків у довжину. Нагадаю, що після першого дня змагань Наталя Добринська була на четвертій позиції (3968 очок), Людмила Йосипенко йшла дев’ятою (3778), а Аліна Фьодорова трималася на сімнадцятою (3609).

На п’ятому виді семиборства усі троє українок продемонстрували не дуже далекі стрибки. Наталя Добринська у найкращій спробі приземлилася на позначці 6м18см, Людмила Йосипенко закінчила змагання в секторі для стрибків у довжину з результатом 6м03см, а Аліна Фьодорова, фінішувавши тут з особистим рекордом, записала до свого активу стрибок на 5м98см. Найкращий показник серед семиборок у росіянки Тетяни Чернової – 6м61см. У Джессіки Енніс другий результат і особистий рекорд 6.51м.

Після п’яти видів семиборства лідером у загальному заліку залишається чинна чемпіонка світу та Європи Джессіка Енніс. В активі британки 5088 очок. На другій позиції росіянка Татьяна Чернова – 4970, на третій Хейліз Фонтейн – 4878. Наталя Добринська пропустила попереду себе польку Кароліну Тимінську і зараз тримається на п’ятому місці з сумою 4773 очки. Людмила Йосипенко також втратила одну позицію, йдучи десятою – 4637 очок. Аліна Фьодорова відсунулася на двадцять першу позицію – 4452очки.

В секторі для метання спису (передостанній вид семиборства) Наталя Добринська показала свій найкращий результат нинішнього сезону – 48 метрів рівно. Це був шостий показник серед усіх багатоборок. Людмила Йосипенко наметала спис на 42м94см, а Аліна Фьодорова – 37м13см. Після шести видів у лідери жіночого семиборства вийшла росіянка Татьяна Чернова з сумою 5887 очок. Джессіка Енніс програє їй 33 очки. На третю позицію перемістилася німкеня Дженніфер Озер (5613).  Наталя Добринська перед останнім видом багатоборства на шостій позиції. В активі капітана української збірної 5594очки. Людмила Йосипенко з сумою 5361 очко поки що на 11-ому місці. Алані Фьодорова – на 22-му (5064).


 
Кваліфікаційні змагання в секторі для стрибків у висоту серед чоловіків проходили одразу троє українців. Кваліфікаційний норматив для потрапляння у фінал становив 2м31см. Переможець командного чемпіонату Європи Дмитро Дем’янюк подолав планку на цій позначці з третьої спроби і єдиний з наших висотників-чоловіків братиме участь у фіналі. Чемпіон Європи серед молоді Богдан Бондаренко для проходження кваліфікаційного кола мав би встановити особистий рекорд і в третій спробі на висоті 2м31см був дуже близьким до цього, але дива не сталося. З результатом 2м28см харків’янин фінішував п’ятнадцятим, хоча троє атлетів, котрі подолали 2.28 з першої спроби до фіналу таки відібралися. Андрій Проценко в кваліфікації зупинився на позначці 2м21см і посів 27-ме місце.

В секторі для потрійного стрибка серед жінок у кваліфікаційному раунді також стартували троє українок. Кваліфікаційний норматив, що гарантував прямий вихід до фіналу становив 14м45см. Найближчою до його подолання уже з першої спроби була чемпіонка Європи Ольга Саладуха. Донеччанка закінчила кваліфікацію зі стрибком на 14м40см і з четвертим результатом серед усіх учасниць потрапила до вирішального кола. В останній спробі вирішила проблему кваліфікації і Наталя Ястребова зі стрибком на 14м21см. До фіналу броварчанка потрапила десятою з дванадцяти найсильніших у першому раунді. Руслана Цихоцька, зробивши два перших заступи, максимально зібралася на третю спробу, але спіткнувшись на другому кроці потрійного, не змогла завершити стрибок належним чином і приземлилася на позначці лише 13м28см.

Попередня статтяНаталя Добринська та Людмила Йосипенко про перший день семиборства
Наступна статтяДем’янюк, Бондаренко та Проценко про кваліфікацію чоловічих стрибків у висоту