Чемпіонат світу. День шостий. Ольга Саладуха – чемпіонка світу!

313

Вечірня програма шостого дня чемпіонату світу з легкої атлетики у південнокорейському Тегу була досить насиченою для української збірної. Ольга Саладуха та Наталя Ястребова брали участь у фіналі жіночого потрійного стрибка. Дмитро Дем’янюк виступав у фіналі стрибкі у висоту серед чоловіків. У фіналах бігу на 1500м та 400 метрів з бар’єрами серед жінок стартували відповідно Наталя Тобіас та Анастасія Рабченюк. Марія Рємєнь, христина Стуй та Єлізавета Бризгіна брали участь у півфіналах жіночого бігу на 200метрів, а Олександр П’ятниця та Роман Авраменко боролися за право виступати у фіналі чоловічого метання спису.

В секторі для стрибків потрійним серед жінок Ольга Саладуха завоювала першу медаль для збірної України на чемпіонаті світу в Тегу й рдразу золоту! У своїй найкращій спробі донеччанка приземлилася на позначці 14м94см! У мікст-зоні Ользі не дали навіть хвилинки для розмови, забравши на нагородження, прес-конференцію та допінг-контроль. Втім, новеспечена чемпіонка світу все ж таки встигла сказати кілька слів: 
“Я безмежно щаслива від того, що моя мрія здійснилася. Не можу сказати, що моя перемога стала несподіваною. Ми пройшли важкий і довгий шлях до цього “золота” чемпіонату світу. Але чого я не сподівалася, що перша спроба, яка була для мене пробною, стане у підсумку переможною.” 

Ще одна представниця України у фіналі жіночого потрійного стрибка Наталя Ястребова посіла дев”яте місце з результатом 14м12см. 

На дистанції бігу на 200 метрів серед жінок невеличку сенсацію вже створила Христина Стуй. У другому півфіналі Христина фінішувала третьою з особистим рекордом 22.79сек і добралася до вирішального забігу за часом. Марія Рємєнь у своєму півфіналі також була третьою, але з результатом 22.94сек. Щоправда, під час забігу запоріжанки зустрічний вітер був -0.7 метрів на секунду, тоді, як у забігові Христини -0.1. Єлізавета Бризгіна, котра стартувала у третьому півфіналі зійшла з дистанції через травму. Ще у попередніх забігах Лізі не давало розкритися на повну запалення сидаліщного нерву.

 

Анастасія Рабченюк у фіналі бігу на 400 метрів з бар”єрами показала свій найкращий результат нинішнього сезону 54.18сек і фінішувала пєятою. Бронзовій призерці чемпіонату Наталії Антюх із Росіяї Анастасія програла 32 сотих секунди. Чемпіонкою світу на цій дистанції стала американка Лашинда Демус з найкращим результатом сезону в світі 52.47сек. 

Наталя Тобіас у фіналі жіночого бігу на 1500 метрів фінішувала дев”ятою за 4 хвилини 8 секунд і 68 сотих. Несподівану перемогу на цій дистанції здобула американка Дженніфер Баррнгер-Сімпсон – 4:05.40.  

Роман Авраменко з результатом на 81м46см добрався у фінал чоловічого метання спису, показавши девєятий результат у кваліфікації. Найкращим після першого кола цієї дисципліни став кубинець Гільєрмо Мартінез – 83м77см.   

Олександр П’ятниця у третій кваліфікаційній спробі в секторі для метання спису послав снаряд на позначку 73м56см і фінішував лише 14-тим у своєму потоці й 29-им у загальному заліку. Кваліфікаційний норматив для виходу у фінал в секторі для метання спису становив 82м50см.