Христина Стуй: «Я не можу повірити в те, що сталося!»

226

Закінчилися півфінальні забіги на 200 метрів серед жінок. Якщо ми і сподівалися на диво виходу в фінал бодай однієї із трьох українок, то головні ставки все ж таки робили на Марію Рємєнь. У першому півфіналі запоріжанка була дуже близькою, аби фінішувати другою і пройти до вирішального забігу без добору за часом, але на самому фініші поступилася шістьма сотими секунди  срібній призерці пекінської Олімпіади Шерон Сімпсон із Ямайки, пробігши дистанцію за 22.94сек. При цьому зустрічний вітер у її забігові складав -0.7 метрів на секунду.  Маша тривалий час стояла у мікст-зоні, пильно вглядаючись у екран і чека чаючи старту другого півфіналу. Після його результатів Марія лише тільки й змогла вимовити: «Нічого, це все ж таки наш перший чемпіонат світу, ми ще поборемося.»

А ось у другому півфіналу Христина Стуй вчинила невеличку сенсацію. У другому півфіналі українка фінішувала третьою з особистим рекордом 22.79сек і потрапила до переліку лише двох атлеток, котрі добралися до фіналу за часом.

 

«Я ж вам казала, що у півфіналі знову поліпшу свій особистий рекорд, – радісно вигукує Христина, ледь завбачивши мене у мікст-зоні.  Дочекавшись результатів третього забігу, Стуй радісно заверещала і водночас розплакалася.  – Не зважайте! Це я, звісно, на радощах! Повірити не можу! Це ж мій перший в житті чемпіонат світу з виступом в індивідуальному виді й одразу фінал! Просто дежавю. Пам’ятаєте, на зимовому чемпіонаті Європи нинішнього року я також встановила три особистих рекорди: в першому раунді, потім у півфіналі, а потім й у фінальному забігові. Тут в Тегу поки що та сама картина. Я й тоді відчувала після виступу в кожному колі, що маю ще резерви, й зараз відчуваю те саме. Сьогодні після ранкових забігів я розмовляла з тренером по Скайпу (тренер – Саргій Басенко). Він мені сказав, що я зараз готова показувати результат рівня 22.70, тому потрібно бігти що є сил і нічого не боятися. Я безмежно вірю своєму тренерові, і, як бачимо, він не помилився. Що ж, тепер будемо готуватися до фіналу. Єдине, мені дуже шкода, що не потрапила до вирішального забігу Марія Рємєнь. Вона справді на це заслуговувала. Їй просто не пощастило трохи із складом забігу. Ну дуже сильні й досвідчені дівчата стартували разом з нею у півфіналі. Та й вітер он який зустрічний був. Дуже прикро!”

Попередня статтяЧемпіонат світу. День шостий. Ольга Саладуха – чемпіонка світу!
Наступна статтяНаталя Тобіас: «Мінімум ми виконали. Максимум поки що не підкорився»