Лілія Лобанова: «Я задоволена своїм бігом у півфіналі»

225

Закінчилися півфінальні забіги на 800 метрів серед жінок, де формула виходу до фіналу була наступною: по двоє перших на фініші з кожного із трьох півфіналів плюс двоє добираються за часом. Лілія Лобанова, провівши дуже грамотний забіг, фінішувала у своєму півфіналі четвертою з результатом 1:59.38сек. Результат броварчанки став 11-им серед 24-рьох півфіналісток. Юлія Кревсун в третьому півфіналі була на фініші останньою з показником 2:05.37. Вочевидь, на показаному донеччанкою результаті позначилася травма. Обидві українки не потрапили до вирішального забігу. З найкращим результатом до фіналу вийшла чинна чемпіонка світу Кастер Семеня 1:58.07.

 

«Лілю, якщо відверто, то такого грамотного і рівного бігу на міжнародній арені я ще не бачила у твоєму виконанні.

Дякую. Я дуже старалася. З учорашнім його,  і справді, порівняти не можна. Тому й час на фініші був показаний відповідний, значно кращий, аніж у попередньому забігові. Загалом я задоволена тим, як провела свій півфінал. Можна було трохи додати в результаті і вибігти із однієї хвилини 59 секунд. Але на даний момент це все,  на що я готова поки. А біглося мені сьогодні досить легко.

Коли атлет вперше стартує на чемпіонаті світу в індивідуальному виді та ще й у жіночій вісімсотметрівці новачок, підсвідомо очікуєш від нього якогось підвоху в тактичній боротьбі. Але ти всі гострі кути обійшла сьогодні напрочуд майстерно.

Маленькі помилочки все ж таки були, то ж працювати завжди є над чим. І в цьому є величезний плюс. Було б гірше, аби не знали свого резерву. Сподіваюся, що й наступний олімпійський рік ми витягнемо на належному рівні.

Лілю, задовго до чемпіонату світу ти говорила, що головне завдання для тебе в Тегу – це понюхати пороху світової арени найвищого рівня. А ставку було зроблено на Універсіаду. Тепер не шкодуєш, що не планували ретельніше підвестися до виступу в Кореї? Адже до потрапляння у фінал тобі не вистачило три позиції або рівно три десятих секунди.

Справді, до Універсіади ми готувалися і підводилися ретельніше, аніж до чемпіонату світу в Тегу. Тому свій виступ на студентських іграх навіть не хочу коментувати. Там я показала далеко не той результат, до якого була готова. І це було найприкріше. До речі, там в Шеньджені я припустилася саме тактичної помилки, коли почала різко обходити своїх суперниць на віражі. Відповідно, на фініші мені вже не вистачило сил, аби дати бій суперницям.

Тому тут в Тегу мені хотілося довести насамперед самій собі, що 2 хвилини – це не той показник, на який ми готові нинішнього літа. 1:59.38 – це щось близьке до того, чим я можу бути сьогодні задоволена. Можу сказати, що рік «навчання» на міжнародній арені на моїй новій дистанції минув не дарма. Я багато чому навчилася. Найгірший біг протягом усього сезону я показала у вчорашньому забігові чемпіонату світу. Було б зовсім прикро, аби через цю дурницю я б не потрапила до півфіналу й не продемонструвала б сьогодні свій біг легкий біг з двох хвилин. Щиро вірю, що у майбутньому такі помилки не повторюватимуться.»