Чемпіонат світу. Результати українців впродовж восьмого дня змагань.

223

Восьмий день чемпіонату світу з легкої атлетики у південнокорейському Тегу відкрили представники спортивної ходьби на дистанції 50км серед чоловіків, де стартував і Олексій Казанін. На фініші український ходок показав свій найкращий результат нинішнього сезону 3 години 56 хвилин і 18 секунд. Це був двадцятий час серед усіх учасників. Чемпіоном світу у цій дисципліні став росіянин Сєргєй Бакулін – 3:41:24.

 

У фіналі чоловічого метання спису стартував Роман Авраменко. Одразу з першої спроби Роман послав снаряд на позначку 82м51см і деякий час навіть тримався у трійці лідерів. Але до шостої спроби більш титуловані й досвідчені суперники обійшли українського метальника, а Авраменко, на жаль, не зміг вже  додати до свого результату. У підсумку українець сенсаційно фінішував у шістці найсильніших списометальників світу. Цікаво, що третю позицію в цьому секторі виборов кубинець Гільєрмо Мартінез з показником 84м30см, що точнісінько відповідає особистому рекордові Романа. Доволі несподівано і сенсаційно чемпіоном світу з метання спису серед чоловіків став німець Маттіас де Зордо зі своїм найкращим показником нинішнього сезону 86.27м. Дворазовий Олімпійський чемпіон Андреас Торкільдсен склав свої повноваження чинного чемпіона світу, фінішувавши другим зі скромним, як для себе, результатом 84м78см.

 

У фіналі жіночої естафети 4х400 метрів збірна України у складі Наталі Пигиди, Анастасії Рабченюк, Ганни Ярощук та Антоніни Єфремової фінішувала на п’ятій позиції з результатом 3:23.86сек. Для нашого квартету це найкращий показник літа 2011 року. Британкам, котрі на фініші були четвертими, наші дівчата поступилися лише 25 сотих секунди. Чемпіонками світу в довгій естафеті стали американки з найкращим результатом сезону в світі – 3:18.09. Срібло – у збірної Ямайки з новим національним рекордом – 3:18.71, бронза дісталася росіянкам. 

Попередня статтяХристина Стуй: «Така собі біла тигриця….»
Наступна статтяРоман Авраменко: «Сьогодні я не випустив дракона на волю»