Про кар’єру жінок в легкій атлетиці потурбується Лондон… якщо виграє…

280

Лондон, який подав заявку на проведення у себе чемпіонату світу з легкої атлетики 2017 року, анонсував про створення нового проекту щодо залучення молодих жінок до роботи і кар’єри функціонера в легкій атлетиці. Якщо 11 листопада 2011 року на засіданні Ради ІААФ в Монако Лондон переможе Доху, то оргкомітет майбутнього чемпіонату виділить на втілення в життя цього проекту 400 тисяч доларів.

 

 

Лондонська програма «Жінки у світовій легкій атлетиці» розрахована на п’ять років і направлена на те, аби надихнути перспективних молодих жінок із легкоатлетичного світу до продовження  своєї кар’єри вже на керівних посадах в якості функціонерів та технічних офіційних осіб.  Програма може почати працювати з травня 2012 року. Для участі в ній будуть вибрані 50 найперспективніших молодих жінок з усього світу, котрі починають роботу на офіційних чи технічних посадах. Згодом 15 із них матимуть нагоду працювати суддями чи волонтерами на чемпіонаті світу 2017 року, звісно, якщо Лондон переможе в конкурсі заявок на проведення цих змагань.

 

 

 

Президент Федерації легкої атлетики Великої Британії та голова оргкомітету з подачі заявки на проведення чемпіонату світу 2017 року Ед Ворнер наголосив: «Зараз не так багато жінок залишається працювати в легкій атлетиці. За рахунок програми «Жінки у світовій легкій атлетиці» ми маємо намір суттєво збільшити кількість представниць прекрасної статі на керівних та офіційних посадах Королеви Спорту. Чемпіонат світу 2017 слугуватиме для жінок, залучених до програми, однією із цілей. В свою чергу, ми щиро сподіваємося, що ці жінки стимулюватимуть, мотивуватимуть та надихатимуть своїм прикладом й інших для кар’єри та успішного росту в легкій атлетиці.»

 

 

Lopes_Schliep_Priscylla_LondonІніціативу Лондона першою підтримала призерка Олімпійських Ігор та чемпіонату світу з бігу на 100 метрів з бар’єрами Прісцила Лопез-Шлєп. Крім цього канадська спринтера є офіційним послом на підтримку заявки Лондона щодо легкоатлетичного чемпіонату світу 2017. «Брати участь в подіях світової легкої атлетики – це неймовірний досвід. І нема різниці, набуваєш ти його атлетом, функціонером чи просто глядачем. Ідея закінчити програму на чемпіонаті світу в Лондоні – просто фантастична. Я змагалася там неодноразово, і завжди мала там чудову підтримку. Якщо перших учасниць програми «Жінки у світовій легкій атлетиці» ми вже побачимо на лондонському старті – це буде величезним досягненням.»

Попередня статтяЛьвівський університет фізичної культури відзначив видатних легкоатлетів
Наступна статтяЄА затвердила літній календар одноденних змагань