Жанна Блок і Світлана Червань дискваліфіковані на два роки

279

Рішенням виконкому Федерації легкої атлетики України спринтерку Жанну Блок дискваліфіковано терміном на 2 роки за порушення антидопінгових правил у 2002-2003 роках. Жанна Блок була триразовою чемпіонкою світу (1997 – 200м, 2001 – 100м, 2003 – 60м в закритих приміщеннях).

 

 

Згідно регламентних документів ІААФ Жанна Блок, котра проживає у США з 2001 року, звинувачена (ІААФ) у порушенні антидопінгових правил з кінця 2001 по 2003 рік. У зв’язку з тим, що спортсменка брала участь в міжнародних змаганнях під егідою ФЛАУ, нашій федерації було доручено провести заслуховування Жанни Блок і прийняти остаточне рішення щодо її винуватості чи невинуватості в порушенні антидопінгових правил.

 

 

Жанна Блок дала згоду ІААФ та ФЛАУ на виконання міжнародних правил і прилетіла в Київ на заслуховування.

 

 

Заслуховування Жанни Блок відбулося 6 жовтня 2011 року в місті Києві. На заслуховуванні  члени виконкому ФЛАУ  прийшли до єдиної думки про необхідність створення спеціальної тимчасової комісії з детального розгляду всіх питань у справі Жанни Блок.

 

 

 

Під час роботи комісії використовувалися матеріали, надані ФЛАУ Міжнародною Асоціацією легкоатлетичних федерацій такі як, документи у справі лабораторії БАЛКО та матеріали Американської Арбітражної Асоціації (децентралізований офіс CAS в Північній Америці). Комісія дійшла висновку, що Жанна Блок своїми діями таки здійснила порушення антидопінгових правил ІААФ. Прямих документальних доказів вживання заборонених речовин атлеткою комісія не виявила. Дії спортсменки були кваліфіковані як спроба використання заборонених препаратів.  

 

 

15 грудня 2011 року виконком ФЛАУ, заслухавши висновки спеціальної комісії, виніс своє рішення щодо Жанни Блок, ухваливши наступне:

«Виконком ФЛАУ вважає, що спортсменка Жанна Блок, згідно звинувачень висунутих ІААФ, визнається винною в порушенні антидопінгових правил ІААФ 2002 – 2003 років 60.1. (ііі) (спроба використання забороненої речовини або забороненої техніки).

Згідно Правила ІААФ 60.2 а (і) Жанна Блок дискваліфікується терміном на 2 роки з моменту заслуховування спортсменки 6 жовтня 2011 року.»

 

 

 

Також терміном на два роки з 15.12.2011 виконком ФЛАУ дискваліфікував Світлану Червань за зберігання та спробу прийому заборонених препаратів. У листопаді 2010 року в особистих речах атлетки на автомобільному кордоні Швейцарії  на  митники виявили заборонений препарат генотропін із засобами для заборонених методів використання. У письмовому поясненні для ІААФ Світлана повністю визнала свою провину й відмовилася від заслуховування на виконкомі ФЛАУ.

Попередня статтяЛебідь сьомий в Брюсселі
Наступна статтяДисциплінарне покарання для рекордсмена світу