Кучіна атакувала світовий рекорд серед юніорів

290

На другому етапі Моравського туру, що відбувся у чеському місті Трінек, Марія Кучіна вкотре пішла на штурм світового юніорського рекорду. У новому тенісному холі Вендрине, що розташований поблизу міста, під аплодисменти 1300 глядачів переможниця першої юнацької Олімпіади здолала висоту 196см, і пішла на атаку нового світового рекорду серед юніорів, піднявши планку на позначку 1м98см. Її спроби були дуже-дуже близькими до подолання заповітної мрії, але планка тричі падала долі. З таким самим показником – 1м96см другою у Трінеку фінішувала ще одна росіянка Свєтлана Школіна. Ще троє атлеток закінчили змагання на висоті 1м90см, але розподілилися за місцями за кількістю використаних спроб. Третьою стала румунка Ештера Петре, четвертою – росіянка Іріна Гордєєва, п’ятою – американка Чанті Ховард-Лав.

 

 

У чоловіків на першу сходинку піднявся чинний чемпіон світу та Європи в закритих приміщеннях росіянин Іван Ухов, подолавши планку на позначці 2м32см. Після цього Іван намагався встановити новий рекорд змагань і поновити світовий топ-лист, піднявши висоту на 2.36, але три його спроби були безрезультатні.    Другим у Трінеку з власним рекордом для закритих приміщень 2м29см фінішував Тревор Баррі. Чех Ярослав Баба, росіянин Алєксєй Дмітрік та італієць Філіппо Кампіолі здолали висоту 2м25 см і посіли третє, четверте та п’яте місця відповідно.

 

 

За результатами двох змагань у Хюстопече та Трініку переможницею стали росіяни: Іріна Гордєєва серед жінок (391см) та Іван Ухов серед чоловіків (463см)