Оголошені прізвища усіх 16 багатоборців на зимовий чемпіонат світу

259

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій оприлюднила прізвища 16-ти багатоборців ( 8 чоловіків та 8 жінок), котрі стартуватимуть на чемпіонаті світу в закритих приміщеннях, що пройде 9-11 березня в Стамбулі.

 

У чоловічому зимовому легкоатлетичному семиборстві за кращими результатами літнього сезону в Туреччині стартуватимуть: рекордсмен світу в закритих приміщеннях Ештон Ітон (США), естонець Мікк Пахапілл та кубинець Йордані Гарсіа. За зимовими результатами 2012 у Стамбулі виступатимуть лідер світового сезону Олексій Касьянов (Україна), білорус Андрєй Краучанка та росіянин Артем Лук’яненко. Дві Wild Card від ІААФ отримали Ілья Шкурєньов (Росія) та чех Адам Себастіан Гелцерет. На жаль, через травму не виступатиме на зимовому чемпіонаті світу легендарний чех Роман Шебрле та олімпійський чемпіон Брайян Клей, котрий відхилив запрошення Міжнародної легкоатлетичної асоціації.

 

 

Dobrynska_Melnychenko_Fyodorova_Sumy2012Вісімка жінок у п’ятиборстві має більш потужний склад, включаючи чинних Олімпійську чемпіонку, чемпіонку світу та чемпіонку світу в закритих приміщеннях. За результатами 2011 року до Стамбула потрапили Джессіка Енніс (Велика Британія), котра захищатиме свій зимовий титул, літня чемпіонка світу росіянка Татьяна Чєрнова та полька Кароліна Тимінска. За показниками нинішньої зими на головний старт сезону потрапили лідер сезону росінка Єкатєріна Большова та одразу дві українки: Олімпійська чемпіонка, срібна призерка минулого зимового чемпіонату світу в закритих приміщеннях Наталя Добринська та багаторазова переможниця Кубків Європи з багатоборств Ганна Мельниченко. Wild Cards від ІААФ отримали переможниця білоруського зимового чемпіонату Яна Максімава та досвідчена литовка Аустра Скуйте.

Попередня статтяЦихоцкая и Брызгина – третьи в Метце
Наступна статтяВячеслав ТЫРТЫШНИК: “Не родился человек, способный прыгнуть за 2,50”