Чемпіонат світу. День третій. П’ятаченко – поза фіналом.

210

Третій і заключний день чемпіонату світу з легкої атлетики в закритих приміщеннях, що відбувається в Стамбулі, в українській збірній відкрила Вікторія П’ятаченко. Напередодні чемпіонка України пробилася до півфіналу бігу на 60 метрів серед жінок. Аби пройти до вирішального забігу напряму Вікторія потрібно було фінішувати у двійці перших або ж потрапити до двійки тих, хто може добратися до фіналу за часом із трьох півфінальних забігів. Втім, П’ятаченко фінішувала восьмою у своєму півфіналі з часом 7.41сек.

 

 

«Я абсолютно не задоволена собою, – констатує після забігу Вікторія П’ятаченко. На розминці все було набагато краще. Таке враження, що там, на розминочному полі була я, котра бігла у фіналі чемпіонату України, а тут на змагальній арені стартувала та Віка, якою я була рік тому.  Втім, із колодок я вийшла вчасно, але з перших кроків не відчувала свого бігу. Можливо, дуже хотіла показати якнайкращий результат, а у підсумку просто не змогла побігти вільно, «передушивши» себе. В будь-якому разі те, що я показала у півфіналі, це абсолютна протилежність тому, на що я розраховувала. На розминці все було і легше, і простіше, і розкутіше.

Можливо, вихід на змагальну арену чемпіонату світу має певний психологічний вплив?

В усякому разі я цього не відчула.

Думаю, причин для розпачу у тебе нема. Перший чемпіонат світу для багатьох зубрів легкої атлетики був звичайним стартом, де майбутні чемпіони набиралися першого досвіду. То ж потрібно сприймати все філософськи.

А я й не кажу, що розраховувала на фінал. Але хотілося б показати бодай той час, з яким виграла зимовий чемпіонат України. А так маю показник гірший на одну десяту… Чому? Не можу сказати, що ми не змогли втримати спортивну форму.  В усякому разі я відчуваю високу фізичну готовність. Думаю, причини мені допоможе зрозуміти тренер. А поки що я хочу щиро подякувати усім, хто мене підтримував, хто вболівав за мене. Дякую тренерам, котрі повірили у мене і включили в команду на мій дебютний чемпіонат світу. Для мене виступ у Стамбулі – це досвід, який складно переоцінити.»

 

Найкращий результат із трьох півфіналів у чемпіонки світу Вероніки Кемпбелл-Браун із Ямайки. Закрили вісімку фіналісток жіночого бігу на 60 метрів результатом 7.23.

 

Можливість розміщення актуального коментаря здійснена завдяки нашому роумінг-партнеру – компанії міжнародного мобільного зв’язку EUREKA.