Троє українців виступлять за збірну Європи на турнірі з кросу Bupa Great Edinburgh XCountry

344

 

     Відразу троє українців у складі збірної Європи візьмуть участь в одному з найпрестижніших турнірів з кросу Bupa Great Edinburgh XCountry. Змагання пройдуть 5 січня в Единбурзі.

     Запрошення на престижні змагання отримали дев’ятиразовий чемпіон Європи з кросу Сергій Лебідь, а також спортсменки, які увійшли до десятки найсильніших на чемпіонаті Європи-2012 з кросу, – Марія Ходаківська і Вікторія Погорєльська.
     Лебідь і Погорєльська змагатимуться серед дорослих, Ходаківська – серед юніорок.
     Особлива увага на Bupa Great Edinburgh XCountry прикута до командних змагань. Вони внесені до так званої елітної програми. Три збірні – Великої Британії і Північної Ірландії, США та Європи – будуть боротися за титул. Найкращих визначать за підсумками чотирьох забігів – двох серед дорослих (8 км у чоловіків і 6 км у жінок) і двох серед юніорів (6 км у хлопців і 4 км у дівчат).
     Крім того в елітній програмі Bupa Great Edinburgh XCountry буде жіночий забіг на 3 км, участь в якому візьмуть зірки світового спорту – дворазова олімпійська чемпіонка з бігу на 5000 метрів ефіопка Мезерет Дефар і чемпіонки світу Вівіан Черуйот і Лінет Масаі з Кенії.
     Атлети бігтимуть трасою у парку Голіруд. Трансляція змагань – на телеканалі BBC One з 15:00 до 16:30 за київським часом.
     Розклад елітної програми Bupa Great Edinburgh XCountry (вказано київський час):
13:55 – Юніори (6 км)
14:30 – Юніорки (4 км)
15:06 – Чоловіки (8 км)
15:42 – Жінки (6 км)
16:12 – Жінки (3 км)
     Ознайомитися зі стартовими складами усіх команд можна за лінком: http://www.greatrun.org/App_Files/Gr_files/Bupa-Great-Edinburgh-XCountry-International-Challenge-2013-Start-List-v2.pdf
     Українці повертаються у Київ 7 січня. Рейс KL1387 з Амстердама буде в аеропорту «Бориспіль» (Термінал D) у 00:20.
 
Попередня статтяРозклад і трансляція Bupa Great Edinburgh XCountry
Наступна статтяПогорєльська не виступить на турнірі Bupa Great Edinburgh XCountry