Названі найкращі легкоатлети року в Україні

322

    17 грудня на Виконкомі ФЛАУ були оприлюднені результати голосування щодо визначення десяти кращих легкоатлетів України у 2012 році.

     Найкращою легкоатлеткою року стала Ольга Саладуха (потрійний стрибок). У чоловіків переміг Олександр П’ятниця (метання списа). До десятки також увійшли (список наведено в алфавітному порядку):

Бризгіна Єлизавета (200 м, 4х100 м)

Добринська Наталія (багатоборство)

Касьянов Олексій (багатоборство)

Лупу Наталія (800 м)

Повх Олеся (100 м, 4х100 м)

Ребрик Віра (метання списа)

Рємєнь Марія (200 м, 4х100 м)

Стуй Христина (200 м, 4х100 м)

 

     Списометальник Олександр П’ятниця у 2012 році виграв срібну медаль Олімпійських ігор з результатом 84,51 м. Переможцеві Кешорну Волкотту з Трінідаду і Тобаго він поступився сімома сантиметрами.

     На чемпіонаті Європи Олександр був п’ятим. Вдало українець виступив і у «Діамантовій лізі». Перемігши на двох етапах, П’ятниця фінішував у «діамантовій гонці» на третій сходинці.

     Ольга Саладуха у червні захистила титул чемпіонки Європи з потрійного стрибка. На Олімпіаді у Лондоні вона виграла «бронзу». Медаль Ольга вирвала в останній спробі (14,79 м). І це попри те, що їй довелося виступати з травмою.

     Саладуха виграла два етапи «Діамантової ліги» і у підсумку посіла другу сходинку.

     Участь у голосуванні щодо визначення найкращих легкоатлетів 2012 року взяли усі бажаючі. Аудиторія, яка залучилася до голосування, була розділена на три категорії: експерти, представники ЗМІ та вболівальники.

Попередня статтяФотозвіт про засідання Виконкому ФЛАУ
Наступна статтяНазвані найкращі легкоатлети року в Україні