Визначилися перші переможці командного чемпіонату України з легкої атлетики та Кубка України з багатоборств

280
У Запоріжжі стартував командний чемпіонат України з легкої атлетики та Кубок України з багатоборств.

 
Найкращий результат сезону у світі Марії Рємєнь та найвище досягнення в Україні Валентини Жудіної стали справжньою прикрасою змагань.
 
Бронзова медалістка Олімпійських ігор Марія Рємєнь була поза конкуренцією на 60-метрівці. Минулого вік-енду вихованка Костянтина Рурака виграла змагання на Кубок губернатора Волгоградської області з результатом 7,20 с. У Запоріжжі, у рідному манежі, Марія покращила цей час і зараз разом з німкенею Вереною Зайлер очолює світовий топ-лист – 7,16 с.
 
Слідом за Рємєнь фінішували Вікторія П’ятаченко (7,35) і Марія Шмідова (7,43).
 
 
У чоловіків починає повертатися на перші позиції Ігор Бодров. І у забігу, і у фіналі Ігор був поза конкуренцією. Перемогу йому приніс час 6,76 с. Сергій Смєлик фінішував другим (6,81), Сергій Сагуткін – у двох сотих секунди позаду.
 
 
 
На 60-метрівці з бар’єрами у чоловіків Сергій Копанайко став єдиним, хто вибіг з восьми секунд, і зробив це більш, ніж упевнено – 7,87 с. Артем Шаматрин подолав дистанцію за 8,06 с, а Андрій Шуляк – за 8,10 с.
 
У жінок перемогла багатоборкаАнастасія Мохнюк. Як і на «Різдвяних стратах», Анастасія у Запоріжжі стартувала в окремих видах. На 60-метрівці з бар’єрами вона показала 8,38 с. У Олени Яновської (8,42), а у Анни Ярощук – 8,67 с.
 
 
У перший день змагань нагороди розігрували ще у кількох бігових дисциплінах. На дистанції 1500 метрів у чоловіків переміг Володимир Киц (3.45,34 хв). У секунді і шести сотих позаду Станіслав Маслов. Трійку найкращих замкнув Олександр Осмолович (3.46,64).

 
У жінок 1500 метрів найшвидше пробігла Ольга Єкименко (4.30,13 хв).
 
Дисципліну 3000 метрів з перешкодами ми не бачимо на чемпіонатах світу чи Європи у приміщенні, проте спостерігати за нею на внутрішніх стартах від цього не менш цікаво. На відміну від стадіонів, спортсмени у манежі не долають ями з водою.
 
Саме у такому дещо видозміненому стіпль-чезі Валентина Жудіна показала найкращий результат в історії України – 9.30,99 хв. Дар’я Михайлова, яка стала другою, програла їй хвилину (10.31,46 хв).
 
У чоловіків найвищий результат у Павла Олійника (8.43,96 хв).
 
Так само впевнено, як і Жудіна, переможницею зі спортивної ходьби на 5000 метрів стала учасниця Олімпійських ігор у Лондоні Ольга Яковенко (22.13,96 хв). Більшість спортсменок навіть не пішли на останнє коло, коли Ольга вже фінішувала. У найближчої її суперниці, Людмили Шелест, 23.39,49 хв. У чоловіків переміг Олександр Венгловський.
 
Першими сьогодні нагороди розігрували жінки у штовханні ядра. Поза конкуренцією у секторі була Ольга Голодна. Вона тричі відправляла ядро за позначку 18 метрів, а її найкращою спробою стали 18,24 м. У срібної медалістки чемпіонату Вікторії Клочко 15,52 м, у бронзової медалістки Анни Самолюк – 15,36 м.
 
 
Переможцем змагань у чоловіків став Віктор Самолюк (18,22 м). За ним – Віктор Левченко (17,28) та Микола Багач (16,59).
 
Лідер збірної України з багатоборства Олексій Касьянов у зимовий сезон вирішив відмовитися від участі у своєму коронному виді і зосередився на окремих дисциплінах. У Запоріжжі він спробував свої сили у секторі для стрибків у довжину. Перемога залишилася на відстані чотирьох сантиметрів від стрибка Олексія – 7,64 м Артема Шпитька проти 7,60 м у Касьянова.
 
 
У змаганнях жінок головні погляді були прикуті до Маргарити Твердохліб, Марини Бех і, звичайно, Анастасії Мохнюк. Саме Мохнюк слідом за 60-метрівкою з бар’єрами перемогла і у стрибках у довжину – 6,40 м. Твердохліб поступилася їй чотирма сантиметрами. А замкнула першу трійку Ксенія Курнавіна (6,32). Марина Бех настрибала 6,19 м і стала п’ятою.
 
Преможцями змагань зі стрибків з жердиною стали Ксенія Черткошвілі (4,00 м) та Владислав Ревенко (5,50 м).
 
Сьогодні розпочалися змагання у багатоборстві. Та якщо у чоловіків найсильніший визначиться лише завтра, то у жінок ім’я переможниці відоме вже зараз.
 
З першого виду лідерство захопила фаворитка змаганьГанна Мельниченко. Дистанцією 60 метрів з бар’єрами вона промчала за 8,30 с. Її головна суперниця, Аліна Федорова, поступилася 47 сотими секунди. У висоту обидві спортсменки настрибали 1,80 м. А от у штовханні ядра Федорова зуміла взяти верх. Уже у першій спробі Аліна відправила снаряд на 14,82 м, у той час як Анна показала 13,30 м.
 
Мельниченко реабілітувалася досить швидко, перемігши у стрибках у довжину (6,39 м). А згодом надзвичайно впевнено і красиво виграла 800-метрівку, а з нею і Кубок України з багатоборств.
 
Усі результати змагань можна знайти у календарі ФЛАУ: https://uaf.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=9011&Itemid=281

Попередня статтяЗасідання Виконкому ФЛАУ: дієвість замість формальності
Наступна статтяОльга Голодна: «Зараз розумію, що працювати потрібно на себе, а не на суперника»