Ольга Ляхова: «Розвиток подій у фіналі 800-метрівки для мене став несподіванкою»

229
Ольга Ляхова лише починає змагатися на дорослому рівні, та це зовсім не заважає їй вигравати і демонструвати високі результати з бігу на 800 метрів. Саме вона є лідером сезону в Україні. Близькою Ольга була і до перемоги на чемпіонаті України, проте на останньому колі її випередила Наталія Лупу.

 
Олю, ви якось казали, що вам надзвичайно цікаво бігати 800 метрів з тактичної точки зору. Якою була ваша тактика на цей фінал?
 
До старту нічого не було зрозуміло. Рішення про тактику приймала вже під час бігу. На відміну від суперниць, у мене був норматив на чемпіонат Європи. І я думала, що у лідери вийде хтось з них. Тому те, що відбувалося на доріжці, для мене стало дещо несподіваним. Уже по ходу дистанції зрозуміла, що вийду вперед, адже після віражу всі зупинилися, ніхто не хотів очолювати групу.
 
Раніше, коли я лідирувала впродовж такого тривалого часу, для мене все закінчувалося не завжди добре. Але зараз було нормально. Та й так навіть простіше, оскільки всередині групи часто бувають зіткнення.
 
Але на передостанньому віражі, коли обганяла Наталія Лупу, трішки довелося поштовхатися?
 
Так, і важливим було те, хто першим увійде в останній віраж. У мене трохи не вийшло випередити Наталю.
 
А для вас більш прийнятний варіант з швидким чи повільним темпом бігу?
 
Для мене краще бігти відразу швидко, але за кимось. Коли біжу сама, то надаю перевагу більш повільному темпу з прискоренням на фініші.
 
На командному чемпіонаті України ви бігли 400 метрів. З якою метою обрали тоді саме цю дистанцію?
 
Незабаром після цього у мене мав бути старт в Оренбурзі, де треба було виступати на 800-метрівці. Вирішили пробігти у Запоріжжі дистанцію вдвічі коротшу, разом з тим потренувати швидкість. А взагалі, мені подобається бігати 400 метрів. Думаю, виступлю на них ще й влітку.
 
Що змінилося у ваших тренуваннях з переходом до Костянтина Степанцова?
 
Тренуватися у нього дуже цікаві! Крім звичайного бігу, ми багато стрибаємо, бігаємо по піску. Звертається увага і на силову підготовку. Я почала дивитися на тренування з іншого боку.
Попередня статтяЧемпіонат України: у кроці від визначення складу команди на чемпіонат Європи
Наступна статтяОлена Холоша: «Донька стимулює до високих результатів»