Світлана Шмідт та Максим Мазурик розповіли про підготовку до літнього сезону

236
В одному з недавніх матеріалів ми розповідали про підготовку Шерифа Ель-Шерифа до літнього сезону. Завдяки порталу hotsport.ua сьогодні знайомимо вас з ходом підготовки до сезону Світлани Шмідт (3000 метрів з перешкодами) та Максима Мазурика (стрибки з жердиною).

 
Світлана Шмідт: Зараз закладається фундамент форми, яку буду проявляти під час змагань. Це об’єм, довгі відрізки. Все дуже монотонно. Підготовка проходить добре. Взимку у мене була травма, протягом місяця не бігала, але зараз вже все прекрасно.
 
Головним турніром року буде чемпіонат світу в Москві. Участь у командному чемпіонаті Європи поки під питанням – усе залежатиме від моєї форми і від того, чи виконаю норматив на чемпіонат світу. Ці питання завжди вирішуються по ходу сезону, зараз складно щось сказати.
 
Цього року хотілось би побити національний рекорд. Вважаю, це мені під силу. Але мені б більше хотілося стабільно виступати на високому рівні.
 
Максим Мазурик: Головний старт-2013 – це чемпіонат світу. Думаю, тренер підводитиме мою ідеальну форму саме під нього. Ця підготовка вимагає також стрибків у змагальному режимі, тобто потрібно взяти участь у певній кількості турнірів.
 
У тренувальному процесі поки що все йде за планом. Певний час були проблеми зі здоров’ям, але зараз, слава Богу, вже все нормально. Підготовку до літнього сезону ми почали трішки раніше, щоб був час нейтралізувати всі помилки і мінуси, які були минулого сезону.
 
На зимових турнірах я практично не стрибав. Щоб не втрачати хорошу змагальну форму, зробили лише кілька закордонних стартів. Також відмовилися від участі в чемпіонаті Європи в приміщенні.
Попередня статтяЗі світу по нитці: марафонська «бронза» Олександра Бабарики та найкращі результати сезону у світі з усіх куточків планети
Наступна статтяОлександр Дриголь: «Щоб був результат, потрібно повірити у прапор своєї країни»