Світлана Шмідт: «Наступним стартом буде командний чемпіонат України»

219
Одна з лідерів збірної України з бігу на 3000 метрів з перешкодами, срібний призер чемпіонату Європи-2012 Світлана Шмідт 28 квітня спробувала свої сили на дистанції 5 км. Забіг вона здійснила не на стадіоні зі зручними  доріжками, а історичними вулицями Києва в рамках 4-го Київського міжнародного марафону. Експеримент виявися вдалим, і Світлана відсвяткувала перемогу.

 
Хоча завдання перемогти за будь-яку ціну спортсменка не ставила. «Це був перевірочний старт після навчально-тренувального збору. Я бігла заради задоволення».
 
Світлана провела збір у Євпаторії. Закінчився він лише кілька днів тому. «Щойно повернулися з Євпаторії, – розповідає спортсменка. – Все було чудово, але погода виявилася примхливою. Був надзвичайно сильний вітер. Ти біжиш – а він, ніби стіна перед тобою. Але це нас лише загартувало. Коли вийшла на старт у Києві, теж був вітерець, але у порівняні з євпаторійським це ніщо».
 
Якщо з вітром боротися майже не довелося, то сказати те саме про підйоми не можна. Київ славиться своїми схилами, тому уявити трасу без крутої гірки було б складно. Проте Світлану це не налякало: «Я знала, що буде підйом, але не чекала, що такий серйозний. Та, на щастя, він дався мені досить легко. Знаєте, коли біжить так багато людей, ти відразу ставиш собі міні-ціль: наздогнати одного суперника. Робиш це – і вже наздоганяєш іншого. На доріжці таке рідко буває. Тут усе було чудово, бігли люди різного віку. Хочу подякувати організаторам за такий спортивний захід».
 
Як з’ясувалося, взяти участь у цих змаганнях Світлана планувала тривалий час: «Ми довго говорили про те, що добре було б взяти участь у забігу, але остаточне рішення прийняли десь місяць тому. Крім того на першому етапі естафети біг мій тренер, Ліщинський Ігор Іванович. Він серйозно готувався, напружено тренувався. Я не могла пропустити такої події і була просто зобов’язана теж змагатися. І це, мабуть, вперше було так, що не він мені допомагав перед стартом, а я йому».
 
Наступного разу вийти на старт Світлана планує під час командного чемпіонату України в Ялті (4-7 червня). «Поки що у планах командний чемпіонат України, – каже вона. – А далі побачимо. В останні роки я постійно заряджаюсь позитивними емоціями від своїх виступів. Сподіваюсь, це рік не стане винятком». 
Попередня статтяФото-тиждень: відкриття стадіону «Кіровець», марафон, семінар для суддів та спортивна Ялта
Наступна статтяЗі світу по нитці: компактний чемпіонат світу і плани Лебедєвої